Hlavní obsah

Lidé si mohou ze zlínské zoo půjčit na víkend virtuálně zvíře

Foto: Getty Images

Taková žirafa by se asi obtížně půjčovala fyzicky, ale virtuálně klidně

Reklama

Zlínská zoologická zahrada připravila projekt, kterým ji lidé mohou během nuceného zavření v době epidemie podpořit. Jmenuje se Mám zvíře na víkend a umožní vzít si virtuálně oblíbené zvíře domů.

Článek

„Asi téměř všichni jsme někdy zatoužili mít doma zvíře, které jsme obdivovali právě v zoologické zahradě. A nás napadlo, že bychom tento sen mohli tak trochu splnit a virtuálně půjčit lidem jejich zvířecího oblíbence domů na víkend,“ uvedla mluvčí zoo Romana Bujáčková. Zatím si mohou lidé na víkend „půjčit“ slona, lva, lenochoda či ptáka kiviho, další zvířata přibudou. Půjčovné bude od 100 do 600 korun, souvisí s náklady na péči o dané zvíře. Za včerejší odpoledne si lidé objednali již 80 návštěv zvířat.

Pro každé zapůjčené zvíře připravili pracovníci zoo poukaz, který je možné koupit na e-shopu zahrady. Jeho součástí je fotografie a jednoduchý „návod na použití“, který zábavnou formou popisuje denní nároky zvířete. Speciálním bonusem je vtipná karikatura zvířete z pera grafika Oldy Pinka. „Bude zároveň i hezkým dárkem. Všem majitelům poukazu nabídneme po otevření zoo možnost vyzvednout si samolepku s touto karikaturou v pokladně hlavního vstupu,“ uvedla mluvčí. Zahrada také plánuje prostřednictvím krátkých videí ukazovat, jaká je skutečná denní péče o vybrané zvíře.

Virtuální zápůjčka zvířete je jednou z možností podpory zahrady, která je kvůli epidemii covidu-19 zavřená. Vlna podpory, kterou návštěvníci zahradě prokázali a stále prokazují během všech uzavření, je opravdu mimořádná. Nákupy v e-shopu a sponzorské přihlášky překonávají dosavadní rekordy, lidé také posílají peníze na sbírku pro Zoo Zlín. Podle mluvčí je to „opravdu velké povzbuzení, které teď moc potřebujeme“.

Reklama

Související témata:

Doporučované