Hlavní obsah

Má zaplatit 700 tisíc: Když vás rodiče zadluží už jako malé děti

Matka zadlužila dceru. Ta teď splácí 700 000 korun.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Její život je dnes doslova vzhůru nohama. Z výplaty Lucii Eichelmannové exekučně strhávají nemalé peníze za dluh, který způsobila její matka svou nečinností a naprostou nezodpovědností. Chtěla bych, aby za to nesli odpovědnost rodiče, je to jejich dluh a já s tím nemám nic společného, říká.

Článek

Když bylo Lucii pouhých devět let, podepsala její matka na jméno Lucie nájemní smlouvu s městem Slaný na byt, ve kterém tehdy se svými dětmi bydlela. Bohužel ale nájem neplatila. A tak se pomalu, ale jistě připisoval narůstající dluh ke jménu malé Lucie.

Z původní dlužné částky 37 000 korun narostl za ty roky až na neuvěřitelných 700 000. Že vůbec něco někde dluží, se Lucie dozvěděla až ve svých jednadvaceti letech, kdy jí začali z platu strhávat peníze. „Já jsem o ničem nevěděla. Vůbec jsem netušila, že máma něco takového udělala. Jak mohla na malé dítě napsat nájemní smlouvu? A jak si myslela, že to skončí?“ ptá se se slzami v očích Lucie.

O bezvýchodné situaci Lucie Eichelmannové a o tom, že město Slaný v minulosti uzavřelo nájemní smlouvu s malým dítětem, neměl současný starosta Slaného Martin Hrabánek vůbec tušení. A to i přes to, že se před lety Lucie pokoušela s městem domluvit a situaci nějak vyřešit.

Podle jeho slov je to pozůstatek minulé doby a dnes by nic takového prý už nikdo neudělal. Přislíbil ale, že se na věc blíže podívá a pokusí se, pakliže to vůbec bude možné, situaci nějak zmírnit.

„Ulevilo by se mi hodně, kdyby si ten dluh zaplatil ten, kdo ho způsobil. Nemusela bych žít se strachem, že mi domů přijde exekutor a všechno mi sebere," říká Lucie.

Jak tento případ může nakonec dopadnout, co na situaci své dcery říká její matka a co si o tom všem myslí sama Lucie? Podívejte se na reportáž v pořadu Záhady Josefa Klímy.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované