Hlavní obsah

Nehodu Kellnerova vrtulníku přežil mistr snowboardingu, který miliardáře fotil

Foto: Jaroslav Legner / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

David Horváth na snímku z roku 2005.

Reklama

Havárii vrtulníku, při které zahynul nejbohatší Čech, přežil bývalý mistr České republiky ve snowboardingu, který byl Kellnerovým fotografem.

Článek

Úmrtí Petra Kellnera

- Portrét Petra Kellnera najdete v tomto článku

- Grafika: byznysové dědictví po Petru Kellnerovi - zde

- Reakce byznysmenů a politiků - zde

- Jak na úmrtí reagují trhy, čtěte zde

- Reakce zahraničí v tomto textu

Jediným přeživším havárie vrtulníku na Aljašce, při které zemřel český miliardář Petr Kellner, je podle informací Deníku N snowboardista a fotograf David Horváth.

Osmačtyřicetiletý Horváth závodil ve Světovém poháru ve snowboardingu v letech 1997 až 2001, desetkrát byl mistrem České republiky v jízdě na u-rampě. Po skončení kariéry pomáhal s teorií i praxí mladým jezdcům na snowboardových kempech a věnuje se také fotografování a filmování. Spolupracoval s Kellnerem i jeho dcerou Annou, parkurovou závodnicí.

Po ukončení sportovní kariéry založil kreativní společnost DHC production, ve které se věnuje zejména fotografování a natáčení videí se snowboardovou tematikou. Podle amerických médií byl ve vážném, ale stabilizovaném stavu převezen do nemocnice v Anchorage.

Kellner, Horváth a další členové výpravy se na Aljašce věnovali takzvanému heliskiingu, při kterém vrtulník lyžaře a snowboardisty vysadí do volného terénu.

Reklama

Související témata:

Doporučované