Hlavní obsah

Den v byznysu: Nejhůř už bylo. To řekněte podnikatelům v době nových nařízení

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pátek 2. října.

Článek

Máme pro vás souhrn úterních byznysových zpráv.

Nejhorší propad v historii

Potvrzeno. Česká ekonomika se propadla nejvíc v historii země. Tuzemské ekonomice se nedařilo ani v meziročním, ani v mezičtvrtletním srovnání.

Podle analytiků má česká ekonomika zřejmě to nejhorší letos za sebou. Řada dalších ekonomických ukazatelů včetně nezaměstnanosti se však bude zhoršovat se zpožděním.

Práce je zatím dost

Nezaměstnanost v Česku se v září nezvýšila a zůstala na srpnové míře 3,8 procenta. Potvrdila to ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Lidí bez práce meziměsíčně mírně ubylo, zhruba o dva tisíce.

Zbrojovka ode dneška na pražské burze

Česká zbrojovka Group získala ve veřejné nabídce akcií na pražské burze 812 milionů korun, opce může přinést dalších 81 milionu a 200 tisíc korun. Obchodování s akciemi firmy na hlavním trhu pražské burzy začalo dnes s otevírací cenou 290 korun za akcii.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované