Hlavní obsah

Nový ředitel chce zlínskou nemocnici personálně stabilizovat

Foto: Krajský úřad Zlín

Ilustrační foto.

Reklama

Nový ředitel Krajské nemocnice T. Bati (KNTB) ve Zlíně Michal Filip nastoupil ve čtvrtek do funkce.

Článek

Nové představenstvo zvolila na konci ledna valná hromada nemocnice, kterou představuje Rada Zlínského kraje. Filip je také novým předsedou představenstva KNTB.

Filip uspěl mezi třemi kandidáty ve výběrovém řízení. Je lékařem, již dříve uvedl, že cílem nového představenstva je personálně stabilizovat nemocnici a udržet ekonomické výsledky. Filip již dříve podporoval postupnou rekonstrukci nemocnice, nikoli výstavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně, kterou prosazoval bývalý hejtman Jiří Čunek.

Podle hejtmana Radima Holiše kraj připravuje výstavbu nové interny a urgentního příjmu. „Peníze, které máme na rozvoj krajské nemocnice, chceme dát do areálu KNTB, nikoliv do projektu nové nemocnice. Jsme si vědomi, že se stavebními pracemi bude dočasně spojen určitý zhoršený komfort, ale chceme, aby tato nemocnice byla moderní, příjemná a lidé do ní chodili rádi,“ uvedl Holiš.

Dvaašedesátiletý Filip byl dosud lékařským ředitelem Lázní Darkov. V minulém volebním období byl ve Zlínském kraji krajským zastupitelem za ANO. Filip byl v minulosti také primářem neurochirurgického oddělení KNTB, nemocnice byla podle něj za minulého vedení kraje personálně zdevastována, když se dělala plošná výběrová řízení na primáře. „Mnoho zkušených kolegů odešlo, i když jim ještě nekončilo funkční období,“ uvedl Filip, který se nyní pokusí některé kolegy do nemocnice získat zpět, nechce však vypisovat plošně výběrová řízení. „Nebudeme dělat personální čistky, jaké jsme zažili my,“ řekl dříve Filip.

„Situace s covidem-19 bude ještě složitá, přesto se budeme snažit dělat špičkovou medicínu a usilovat o to, aby i naši zaměstnanci byli spokojení. Chceme nemocnici personálně stabilizovat a doplnit tým o zkušené odborníky ve zdravotnictví i v provozu. Všichni jsme tady hlavně pro naše pacienty,“ uvedl Filip.

Reklama

Doporučované