Hlavní obsah

Oblačnost, přeháňky a silný vítr. Taková je předpověď počasí na prostředek týdne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Videoblog meteorologa Petra Dvořáka.

 

Reklama

V následujících dnech bude na většině území přetrvávat oblačnost. V průběhu čtvrtka se přidá také silný vítr a mnohočetné srážky.

Článek

V noci na úterý začala nad české území vstupovat okluzní fronta. Ta v průběhu celého dne postupovala k východu a přinášela s sebou srážky, které byly kromě nejnižších poloh převážně sněhové. V důsledku teplého počasí však sníh znovu roztál a dlouho se v Česku neudržel. Na horách připadlo kolem pěti až jedenácti centimetrů nového sněhu.

Během noci na středu už aktivita frontálního systému odezněla, v průběhu středy bude proto typické tzv. „zafrontální počasí“. Čekat při něm lze relativně vlhký vzduch a přetrvávání oblačnosti, vyloučené nejsou ani přeháňky nebo velmi výjimečně bouřky.

Foukat bude čerstvý západní vítr, který bude k večeru mírně zesilovat. Na hřebenech hor může vítr na sklonku dne dosahovat rychlosti až 35 metrů za sekundu, ve středních a nižších polohách bude vítr v nárazech dosahovat rychlosti kolem deseti až dvaceti metrů za sekundu.

Teploty budou na většině území stále několik stupňů nad nulou, pohybovat by se měly mezi čtyřmi a sedmi stupni Celsia. V dalších dnech bude jejich hodnota postupně klesat.

V průběhu čtvrtka lze opět očekávat velkou oblačnost, mnohočetné srážky a poměrně silný vítr, který může mít v nižších a středních polohách dosahovat nárazů o rychlosti až 20 metrů za sekundu.

Reklama

Doporučované