Hlavní obsah

„Nejsme unavení“. Pochod za Ukrajinu žádá pomoc pro napadenou zemi

aktualizováno •

Stovky lidí pochodovaly odpoledne centrem Prahy. Podporují Ukrajinu, která se dva roky brání ruské invazi. Lidé skandovali hesla jako „sláva Ukrajině“ nebo známé „ruská válečná lodi jdi do…“ Podívejte se na fotky.

Reklama

Článek

O pomoc a podporu bránícímu se národu žádají účastníci sobotního pochodu za Ukrajinu. Série setkání a koncertů v rámci akce Den za Ukrajinu začala už ve čtvrtek. Dnes ale její program vrcholí, protože jsou to přesně dva roky od začátku ruské invaze na Ukrajinu.

Hlavní program probíhá v Praze – ve 13:00 začal koncertem pro děti rodičů, kteří podporují Ukrajinu, a také koncertem před ruskou ambasádou s názvem „Noise for Ukraine“.

V 15:00 odstartoval pochod odhadem stovek lidí centrem Prahy. Dav vyrazil od pomníku ukrajinského básníka Tarase Ševčenka na Smíchově a přes Karlův most došel až na zaplněné Staroměstské náměstí. Tam se připojil k tisícům lidí při akci Společně pro Ukrajinu. Program pak vyvrcholil koncertem ve Foru Karlín od 18:15.

Podívejte se, jak vypadal průvod lidí na podporu Ukrajiny, který prošel centrem Prahy:

+18

Dva roky války

Reportér Seznam Zpráv Jan Novák a fotograf Stanislav Krupař z východu Ukrajiny popisují realitu země, která už dva roky čelí kruté ruské agresi. Pohybují se nedaleko fronty, v oblasti Avdijivky – města, které před pár dny Ukrajina ztratila.

Co by vás mohlo zajímat k dění na Ukrajině

Reklama

Doporučované