Hlavní obsah

Opilí muži v Mohelnici napadli zasahující hasiče, tři z nich zranili

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zasahující hasiče napadli v prostoru autobusového nádraží v Mohelnici na Šumpersku dva podnapilí muži. Hasičům nejprve vulgárně nadávali a nakonec je napadli i fyzicky.

Článek

Hasiči na místo vyjeli kvůli nahlášenému požáru. „Zatímco zjišťovali důvod spuštění poplachu, začali je dva silně podnapilí muži nejprve velmi vulgárně a poté i fyzicky napadat a znevažovat jejich práci,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Další potyčce zabránili přivolaní policisté. Při incidentu byli tři hasiči lehce zraněni, stejně jako útočníci. Policisté dvojici obvinili z výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.

Incident na autobusovém nádraží se dvěma šestatřicetiletými muži se odehrál v pátek v noci minulý týden, policie o něm informovala ve středu.

Útočníci ve snaze vyvolat konflikt podle policie do hasičů nejprve strkali a poté se je snažili napadnout i pěstmi. „Jejich útok se hasičům podařilo odvrátit a k incidentu přivolat policisty. Ti následně oba výtržníky, kteří se chovali agresivně i v přítomnosti policejních hlídek, zajistili,“ uvedla Vybíhalová. Přivolaní záchranáři poté ošetřili nejen tři lehce zraněné hasiče, ale i samotné útočníky, kteří se začali chovat agresivně také vůči zasahujícím policistům.

Jeden z agresorů, který má za sebou podle policie bohatou trestní minulost, nadýchal 2,5 promile alkoholu v dechu, druhý muž měl dvě promile. Oběma obviněným hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Reklama

Doporučované