Hlavní obsah

Pardubice chtějí spoluúčast investora sídliště na úpravě silnice

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Pardubice budou požadovat, aby se investor, který v lokalitě S.K. Neumanna plánuje výstavbu rozsáhlého sídliště, podílel i na dopravním řešení oblasti. Bez toho nebude moci získat územní rozhodnutí a stavební povolení.

Článek

Neměla by se tak opakovat situace z lokality Na Spravedlnosti, kde vzniklo mnoho bytů, aniž developer přispěl na úpravy ulice. Investice město přijde téměř na 50 milionů korun.

„Zvažuje se smlouva, kde město, pokud se investor na S.K. Neumanna potřebuje napojit na komunikační síť a výrazně by zatížil současnou infrastrukturu, má možnost mu takovou povinnost uložit,“ uvedl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Radnice si nechá zpracovat dopravně-urbanistickou studii celého území s přihlédnutím k jeho budoucímu rozvoji. Bude zahrnovat ulici S.K. Neumanna od křižovatky s ulicí Pod Břízkami, napojení areálu bývalých kasáren, část ke hřbitovu po budoucí jihovýchodní obchvat až po Anenský podjezd, který kapacitně nepostačuje.

„Je to poměrně velká studie, která by měla posoudit všechny vlivy ve variantách, aby nám dávala možnost určitým způsobem říct, jak tam doprava bude vypadat,“ uvedl Kvaš.

V prvních dvou etapách chce developerská společnost Black Bird Real Estate vybudovat 1260 bytů. Postaví osm bytových domů s 2465 parkovacími místy.

Reklama

Doporučované