Hlavní obsah

Nepřizpůsobivý Okamura od nás dostane stovky milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Pojďme si říct něco o tom, kolik nás stojí na dávkách Tomio Okamura a každý z dvaceti poslanců SPD.

Reklama

„Nikdo soudný myslím nemůže popřít, že se přes veškerou podporu, kterou politikům SPD již léta poskytujeme, odmítají přizpůsobit našim společným hodnotám.“

Článek

Přečtěte si Šťastné slovo:

Pravidelná sobotní glosa Jindřicha Šídla o věcech, které hýbou politikou a společností a kterých jste si třeba nevšimli, nebo nechtěli všimnout.

Možná překvapivě musím pro jednou souhlasit s Tomiem Okamurou. Je zcela očividné, že zásadním problémem této země jsou naši nepřizpůsobiví spoluobčané, mrk, mrk, víte dobře, co tím myslím, kterým z naší společné kasy vyplácíme tučné dávky. 

Ty ve svém důsledku způsobují, že se u nich zásadně snižuje ochota pracovat a pečovat o společné blaho jako KAŽDÝ SLUŠNÝ PRACUJÍCÍ ČLOVĚK.

Slušní lidé, kteří se obětavě starají o 9 dětí svěřených jim do péče, mají nárok na státní podporu ve výši pouhých 40 tisíc korun měsíčně, jak na to sám Tomio Okamura správně poukázal v aféře se složenkou, kterou nejdřív zveřejnil, pak pro jistotu smazal, protože si nebyl jistý, jestli to náhodou není fake, a když za něj odvedli práci novináři Seznam Zpráv, kteří zjistili, že je složenka pravá, znovu ji hrdinsky plácnul na svůj facebook. 

Následující fakta jsou šokující, takže prosím tento text sdílejte, než ho smažou. Víte, kolik nás všechny stojí na dávkách Tomio Okamura? 900 tisíc korun ročně, neboli 75 tisíc korun měsíčně. A pozor, to nemluvím o jeho platu, který dostává jako poslanec Sněmovny. Mluvím o speciálním příspěvku, který musíme povinně platit na každého z dvaceti poslanců SPD. Je myslím ostuda, když se zdraví, dospělí lidé uchylují k této formě pasivní závislosti na státním sociálním systému. 

Samozřejmě, na tomhle místě je potřeba uznat, že většina klubu SPD není schopna najít si dlouhodobě důstojné zaměstnání a že není ani v zájmu společnosti nechat zcela bez pomoci lidi, k nimž osud nebyl tak příznivý a nenadělil jim dostatek talentu, inteligence a charakteru, aby je vzali někde jinde. 

Nicméně si položme zcela legitimní otázku: Opravdu je 18 MILIONŮ korun ROČNĚ pro pouhých 20 poslanců v této těžké době ospravedlnitelných? Nemáme tu před sebou ukázkový příklad ZNEUŽÍVÁNÍ DÁVEK, které tolik popouzí nás, SLUŠNÉ PRACUJÍCÍ LIDI, kteří na ně denně vydělávají? 

A to zejména proto, že oněch 900 tisíc za každého poslance SPD není zdaleka všechno. 

Jen za to, že vůbec přišli po volbách na podzim 2021 do práce, inkasovali od státu, tedy od nás všech, rovnou 51,4 milionu korun!!! 

Kromě toho mají nárok na takzvaný „příspěvek na činnost“, který činí dalších 10 milionů korun ročně. Obyčejní SLUŠNÍ PRACUJÍCÍ LIDÉ si svou „činnost“ samozřejmě musejí platit sami…

Takže to možná pojďme sečíst. Během let 2021 až 2025 získá takto SPD přesně 163,4 milionu korun. V letech 2017 až 2021 to bylo celých 173,1 milionu. Dohromady to činí – hrozně moc hodně peněz.

Ano, Tomio Okamura bude možná argumentovat tím, že na úplně stejné příspěvky má podle zákona nárok každá strana, která se dostane do Sněmovny, nebo aspoň ve volbách překročí jisté procento hlasů.

To je možná pravda, ale pojďme si taky položit zcela legitimní otázku, jak se nám za to příjemci dávek z SPD odvděčili. A samozřejmě chci říct, že proti SPD nic nemám, mám mezi nimi dokonce spoustu přátel, dobře, nemám mezi nimi vůbec žádné přátele, ale stejně tak většina poslanců SPD nikdy nepotkala muslima jinde, než když si u něj někde kupovala kebab. Výjimkou je samozřejmě Tomio Okamura, který přesně před deseti lety navštívil s přítelkyní londýnskou mešitu v Regent’s parku a na svůj facebook pak nadšeně napsal: „A tak jsme tam zkusili nakouknout. Samozřejmě se musela Monika doobléknout, a tak se stala na 15 minut arabskou ženou, s vázáním nám velmi ochotně pomáhala přítomná muslimská žena. Fajn zážitek.“ Bohužel tenhle svůj fajn zážitek i s fotkou po několika týdnech pro jistotu smazal.

Nikdo soudný myslím nemůže popřít, že se přes veškerou podporu, kterou politikům SPD již léta poskytujeme, odmítají přizpůsobit našim společným hodnotám. Jejich činnost zapříčinila první teroristický útok spáchaný českým občanem na českém území po několika desetiletích, nejsou schopni a ochotni dodržovat základní pravidla soužití mezi odlišnými národnostmi, které systematicky na základě principu kolektivní viny urážejí, a k tomu systematicky dlouhodobě sympatizují s nepřátelskou zemí, která mimo jiné spáchala na našem území ozbrojený útok, jenž si vyžádal životy zcela nevinných českých občanů, a která loni v únoru bezdůvodně napadla svého slabšího souseda.

Trpělivost SLUŠNÝM PRACUJÍCÍCM LIDEM už pomalu dochází. Jak dlouho to budeme muset ještě snášet, pane Okamuro?!

Reklama

Související témata:

Doporučované