Hlavní obsah

Video z ruského Rostova: Ne všichni Rusové Putinovu invazi podporují

Svět bez obalu: Názory Rusů na ukrajinskou agresi nejsou jednoznačné.Video: RFE/RL

 

Reklama

„Přeji Putinovi co nejrychlejší smrt,“ reagoval jeden z obyvatel Rostova na Donu na otázku reportéra Rádia Svobodná Evropa (RFE/RL), co říká na ruskou invazi na Ukrajinu.

Článek

Redaktoři Rádia Svobodná Evropa (RFE/RL) se vydali do ulic Rostova na Donu zjistit, jaká je nálada veřejnosti. Obyvatel města se ptali, jaký je jejich názor na rozhodnutí prezidenta Vladimira Putina zaútočit na Ukrajinu.

„Jaký je váš postoj k válce s Ukrajinou?“ ptá se reportér. „Je to velmi špatné. To, co ruská strana rozpoutala, je to velmi zlé. To, že Rusko rozpoutalo válku, je opravdu strašné. My jsme navíc pohraniční region. To je ze strany naší vlády velmi špatné rozhodnutí, velmi špatné,“ říká jedna z oslovených obyvatelek ruského Rostova na Donu. To je jen jeden z hlasů, které teď zní z ruského města. Co si o ruské agresi myslí další obyvatelé Rostova, zjistíte v úvodním videu. Aktuální dění sledujeme v online reportáži, situaci jsme rozebrali v řadě textů:

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované