Hlavní obsah

Muž, který se zapálil před soudem s Trumpem, podlehl svým zraněním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: lev radin, Shutterstock.com

Donald Trump přichází k soudu.

Reklama

aktualizováno •

Mladý muž se v pátek před soudem, ve kterém probíhá proces s Trumpem, polil hořlavinou a zapálil. Svým zraněním v sobotu podlehl. Podle svědků incident vypadal jako politický proces, nebylo ovšem zřejmé, na čí straně muž stál.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Muž, který se v pátek zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem, zemřel. Informovala o tom dnes televize NBC News s odvoláním na newyorskou policii. Podle pátečního policejního vyjádření mohl být muž motivován konspiračními teoriemi.Na sociálních sítích kolují snímky zachycující hořící postavu. Svědci popsali incident jako politický proces, nebylo ovšem zřejmé, na čí straně muž stál.

Zpravodajský web BBC napsal, že krátce před tím, než se muž polil hořlavinou a zapálil, rozhazoval okolo sebe letáky. Podle agentury AP na místo dorazily jednotky záchranné služby, které odvezly muže v kritickém stavu do nemocnice. Na místě je mnoho policistů, kteří incident prošetřují.

Později policie oznámila, že muž se jmenuje Maxwell Azzarello, je z Floridy a narodil se v roce 1987. Vyšetřovatelé se v tuto chvíli domnívají, že jeho čin mohl být motivován konspiračními teoriemi, ale muž nechtěl ublížit žádné konkrétní osobě či skupinám.

Nejvážnější Trumpovy soudní spory

Stíhání kvůli snaze zvrátit výsledky voleb v roce 2020 i čachry s byznysem. Projděte si přehled nejzávažnějších soudních sporů amerického exprezidenta Donalda Trumpa.

Azzarello podle policie do New Yorku přijel dříve v tomto týdnu a jeho rodina o jeho cestě nevěděla. Před tím, než se zapálil, kolem sebe rozházel letáky, podle fotografií z místa nesly některé název „Skutečná historie světa“. V tuto chvíli úřady zkoumají jeho příspěvky na sociálních sítích a vyšetřování okolnosti incidentu pokračuje.

Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl v soudní síni v procesu s Trumpem dokončen výběr dvanáctičlenné poroty a šesti náhradníků. Trump čelí obžalobě z falšování finančních záznamů. Toho se údajně dopustil ve snaze skrýt před prezidentskými volbami v roce 2016 platby pornoherečce Stephanii Cliffordové, známé rovněž jako Stormy Daniels, kterou chtěl údajně penězi přesvědčit, aby mlčela o jejich románku z roku 2006. Exprezident, který usiluje o znovuzvolení v letošních prezidentských volbách, obvinění odmítá.

Reklama

Související témata:

Doporučované