Hlavní obsah

Překonal 40 let starý rekord, teď dře vzpěrač Jiří Orság kvůli mistrovství Evropy

Jiří Orság se připravuje na mistrovství Evropy.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejlepšího českého vzpěrače Jiřího Orsága čeká koncem března mistrovství Evropy. Jeho ambice jsou vysoké, pomýšlí na medaili.

Článek

Dvojnásobný olympijský účastník a vítěz mistrovství Evropy z roku 2011 i juniorského evropského šampionátu z let 2011 a 2012. Od loňského podzimu si může vzpěrač Jiří Orság ke svým úspěchům přidat i překonání českého rekordu v nadhozu. Orság svou nejoblíbenější vzpěračskou disciplínu korunoval výkonem 245 kilogramů. A 40 let starý český rekord padl.

Sedmé místo na prosincovém mistrovství světa v americkém Anaheimu už hodil za hlavu, nyní se připravuje na evropský šampionát v rumunské Bukurešti, který startuje koncem března. Devětadvacetiletý Orság má vysoké ambice, rád by bral medaili.

Jeho tréninky v přípravě zintenzivněly, občas se ale potýká s problémem, „kdy to prostě nejde“. Ve váhové kategorii nad 105 kilogramů byl dlouhou dobu považován za střízlíka, poslední dobou ale nabral a váží 135 kilogramů. Pořád je to zhruba o třicet kilo méně než největší světová špička, i přesto s ní ale Orság dokáže držet krok.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE

Reklama

Související témata:

Doporučované