Hlavní obsah

Florbalová sezona začíná, soutěž čekají změny pravidel a Prahu mistrovství světa

Tisková konference k nové florbalové sezoně.Video: TVcom.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Podívejte se na tiskovou konferenci před začátkem florbalové sezony.

Článek

Český florbal čekají v nové sezoně velké věci. Na začátku prosince hostí v Praze mistrovství světa. Florbalové mistrovství světa mužů se do České republiky vrací opět po deseti letech a už nyní se k němu upíná pozornost florbalistů i širší veřejnosti.

Než však nadejde čas bojů o titul mistrů světa, započnou v Česku boje o tituly domácí. Novinky chystají i nejvyšší soutěže v domácí lize. Tipsport superliga mužů a extraliga žen začíná už příští týden. Od pátku do neděle prověří českou reprezentaci mužů i žen turnaj tří zemí v Pardubicích.

Po dalším čtyřletém cyklu platí od prvního červencového dne aktualizovaná edice pravidel florbalu od Mezinárodní florbalové federace (IFF), kterými se řídí florbalové zápasy po celém světě. Změny znění, výkladu či úplného zrušení se dočkalo několik pravidel, mezi nejzásadnější změny patří podpora útočné hry zejména díky pravidlu zakazujícímu zdržování hry za vlastní brankou.

Další výraznou změnou je úprava trestného střílení, kdy nenásleduje dvojí trest, ale jako v hokeji bude provedeno pouze trestné střílení bez dalšího trestu. Následná exekuce trestného střílení také doznala úprav a bude tak zřejmě snazší jej proměnit, nově jsou dovoleny při pohybu vpřed i tzv. „zorro“ triky s míčkem na čepeli ve vzduchu.

Reklama

Související témata:

Doporučované