Hlavní obsah

Realitní žně. Obrat RE/MAXu loni vzrostl na 18 miliard

Videoblog Davida Krajného, prezidenta RE/MAXu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Realitní kancelář RE/MAX loni prodala nemovitosti zhruba za 18 miliard korun, meziročně o šest procent více. Hrubý provizní obrat firmy, což je součet provizí všech makléřů, vzrostl o čtyři procenta na 730 milionů korun. ČTK to sdělil mluvčí firmy Tomáš Hejda. Údaje o zisku RE/MAX nezveřejňuje.

Článek

„Cílem pro nejbližší roky je dosažení jedné miliardy provizního obratu. Nyní máme po celé České republice 143 zastoupení, což je o osm procent více než v loňském roce,“ uvedl prezident firmy David Krajný. Průměrná provize na makléře v RE/MAX loni činila asi čtyři procenta, podobně jako v předchozích letech.

Podle společných údajů developerských firem Trigema, Skanska Reality a Central Group průměrná cena nových prodaných bytů v Praze loni meziročně vzrostla o 18,6 procenta na 101 091 korun za metr čtvereční. Za posledních zhruba 3,5 roku se zvýšila zhruba o čtyři pětiny. Spolu s rostoucími cenami novostaveb zdražují také starší byty. Podle údajů serveru Bezrealitky.cz loni vzrostly jejich ceny v Praze o 60 procent na 80 361 korun za metr čtvereční. V Česku stouply průměrně o třetinu.

Pro letošní rok RE/MAX nepočítá s tím, že by vysoké ceny na realitním trhu měly klesat. „Neočekáváme žádný propad cen nemovitostí. Je k tomu celá řada důvodů, počínaje přetrvávající pozitivní náladou, nízkou nezaměstnaností, stále velmi nízkými sazbami hypoték a konče tím, že není mnoho příležitostí, kam smysluplně investovat peníze. Na druhé straně, v rámci nabídky není u starších nemovitostí žádný tlak na nucené prodeje,“ doplnil partner RX Finance Milan Roček. Pod značkou RX Finance je provozován hypoteční servis pro klienty RE/MAX.

RE/MAX působí na českém trhu od roku 2005. V České republice má 143 zastoupení, kde dohromady pracuje 1 200 makléřů. V nabídce má zhruba 9 000 nemovitostí. Na slovenském trhu má 47 kanceláří s 280 zaměstnanci.

Reklama

Související témata:

Doporučované