Hlavní obsah

Regionální módní návrháři se představí v Ostravě

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Desítka módních návrhářů se představí příští týden na akci Fashion Storm, která se zaměřuje na kvalitní regionální módu. Kromě módní přehlídky pořadatelé připravují prodejní expozice návrhářů a řemeslníků i zajímavé workshopy.

Článek

Fashion Storm se uskuteční 19. září v klubu BrickHouse v Dolních Vítkovicích. „Druhý ročník akce opět propojuje a podporuje regionální módní značky, jejichž základem je poctivé řemeslo spojené s kreativitou. Modelky předvedou kolekce desítky regionálních značek,“ řekla ředitelka akce Petra Špornová s tím, že představované modely budou převážně minimalistické a nadčasové. Dodala, že nabídka bude pestrá. „Od hedvábného spodního prádla přes street fashion až po velké večerní toalety,“ řekla.

Návštěvníci si budou moci celý den prohlížet prezentace návrhářů, zeptat se na cokoli z oblasti módy a designu a nakoupit oblečení i doplňky. Manažerka projektu Pavla Švancerová uvedla, že lákadlem by se měla stát část věnovaná tvůrčím dílnám.

Letošní Fashion Storm se bude konat celou sobotu 19. září. „Oproti loňskému roku jsme do konceptu kromě udržitelnosti přidali i téma upcyklace,“ uvedla Švancerová. Upcyklace se zabývá přeměnou odpadového materiálu nebo nepotřebných věcí v nové produkty.

„Počítáme například s tématy využití nepotřebného materiálu a jeho transformaci v šokující módní kolekci nebo ‚Nanotechnologie ve skříni‘, kterou povede návrhářka Lada Vyvialová,“ uvedla Švancerová.

Na večerní módní show představí své nejnovější kolekce například značky MarVa de Luxe, City Folklore, Feber Fashion, Verver nebo La lute. Mezi hosty budou lifestylová bloggerka Lucie van Koten, herečka Kateřina Kaira Hrachovcová, z modelek Eva Jailers Kubienová nebo Natálie Debnárová. Vstupné na denní část Fashion Storm bude dobrovolné, na večerní módní show stojí 350 korun.

Reklama

Doporučované