Hlavní obsah

Strakonice plánují schodkový rozpočet, opraví plavecký stadion

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Strakonice plánují na příští rok rozpočet s příjmy 562,7 milionu a výdaji 650,9 milionu korun. Schodek 88,2 milionu budou krýt z prostředků minulých let. Investují třeba do oprav bazénu nebo Zvolenské ulice.

Článek

Radní ve středu projednali návrh rozpočtu, v prosinci ho musí schválit zastupitelé.

„Jeden z hlavních úkolů je Zvolenská ulice, kompletní rekonstrukce i se sítěmi, jako jsme teď dělali třeba Mírovou a před tím jiné ulice,“ řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). Pokračovat bude oprava plaveckého stadionu. Střecha je v havarijním stavu, při letošních pracích se objevily skryté vady na střeše. Nutná bude i oprava střechy nad schodištěm a šatnami, město chce opravit i ochozy a stropy bazénu. Bazén se podle starších informací kvůli dalším pracím otevře nejdřív na jaře 2022.

Město chce také příští rok vybudovat zhruba za 14 milionů korun nový skatepark Na Křemelce. Opraví i areál, kde dřív sídlila společnost Fezko, továrna na barety a fezy. Vznikne tam komunitní centrum Ostrov, zahrnout by mělo i služby pro rodiny s dětmi. Hotovo by mohlo být do léta.

Strakonice, v nichž žije asi 23.000 lidí, plánují na kapitálové výdaje kolem 170 milionů. ČTK to řekla vedoucí finančního odboru Jitka Šochmanová. Na splátky úvěrů půjde příští rok 19,7 milionu, spadá pod ně i splátka za koupi pivovaru. Z prostředků minulých let tak radnice v roce 2022 využije dohromady téměř 108 milionů korun.

Reklama

Doporučované