Hlavní obsah

Trať mezi Strakonicemi a Horažďovicemi bude po bouři neprůjezdná do 3. července

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Železniční trať mezi Strakonicemi a Horažďovicemi, která je od úterý po bouři neprůjezdná, bude zavřená do 3. července. Vyplývá to z informací na webu Českých drah (ČD).

Článek

Je to hlavní trať z Plzně do Českých Budějovic. Po bouři a dešti je nyní v kraji rozvodněná řeka Blanice. U Podedvorského mlýna je na druhém stupni povodňové aktivity, v Husinci na prvním, vyplývá z informací Povodí Vltavy.

Správa železnic v úterý uvedla, že oprava potrvá několik dnů, stav trati musí posoudit geotechnik, řekl ČTK mluvčí Správy železnic (SŽ) Dušan Gavenda. SŽ zajistila náhradní autobusovou dopravu. Trať je podemletá, na trakční vedení spadly stromy. Jde o úsek Strakonice-Katovice. U Katovic v noci na úterý napršelo podle meteorologů v úhrnu 187,5 litru na metr čtvereční.

V jižních Čechách byly v pondělí i úterý večer a přes noc bouře a silné deště. V noci na úterý měli hasiči přes 90 zásahů, v úterý od 19:00 do 22:00 kvůli bouřce a dešťům vyjížděli dvacetkrát. Odklízeli popadané stromy, odčerpávali vodu, čistili rybníky. V Českých Velenicích shrnul v úterý večer velký vítr střechu na bytovém domě, hasiči tam dali fólii, aby do domu neteklo. ČTK to řekli mluvčí krajských hasičů Vendula Matějů a starosta Českých Velenic Jaromír Slíva (ČSSD).

Reklama

Doporučované