Hlavní obsah

Mikulovské Svatomartinské slavnosti se letos znovu protáhnou na dva víkendy

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Mikulovské Svatomartinské slavnosti se po loňském zkrácení na jediný víkend znovu vrací ke své delší verzi, budou se tedy konat po dva víkendy, program druhého víkendu ale bude uzpůsobený nižší návštěvnosti.

Článek

Přejí si to tak místní i návštěvníci města, uvedla městská společnost Mikulovská rozvojová v tiskové zprávě.

„Letošní ročník Svatomartinských oslav jsme se rozhodli na základě loňské zpětné vazby od místních občanů i přijíždějících návštěvníků protáhnout na dva víkendy, tedy až do 20. listopadu. Občany města i turisty tak čeká kromě husích specialit v místních restauracích a mladých vín ve vinotékách mimo jiné i řada koncertů,“ uvedla ředitelka akce Petra Eliášová.

V minulosti byly oslavy rozplánované na dva víkendy, podle některých názorů to ale bylo příliš, ani stánkařům se nehodilo do Mikulova jezdit dva víkendy po sobě. Formát jediného víkendu zase do Mikulova přivedl hodně zájemců zároveň, letos se tak akce vrací ke dvěma víkendům. Ten první nabídne zábavu pro celou rodinu, druhý bude více zaměřený na víno. „Návštěvnost o druhém víkendu bývá menší, tomu jsme také přizpůsobili nabídku stánků, která bude menší než o prvním martinském víkendu. Cílem je uspokojit jak stánkaře na tržbách, tak návštěvníky co se týká nabídky,“ uvedl za Mikulovskou rozvojovou Dominik Ryšánek.

Oslavy svátku svatého Martina začnou už na jeho svátek, který letos příhodně připadl na pátek. Na mikulovské náměstí přijede svatý Martin s družinou a přiveze lidem první víno z letošních hroznů, lidé si s ním poprvé připijí v 11:11. Po celý víkend pak bude pokračovat svatomartinský jarmark a doprovodný kulturní program.

O dalším víkendu, tedy od pátku 18.listopadu, je znovu připraven vinařský jarmark, ale pouze v pátek a v sobotu a ve zkrácené době. Doplní jej komentované prohlídky města a v sobotu také akce Svatomartinská světýlka, tedy procházka podvečerním Mikulovem s královskou audiencí pro děti i rodiče. Podrobný program celé akce je k dispozici na stránkách Mikulovské rozvojové.

Reklama

Doporučované