Hlavní obsah

Nová aplikace pomůže jihomoravským studentům najít si práci nebo praxi

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Jihomoravským studentům pomůže najít si práci, brigádu nebo praxi nová webová aplikace. Vznikla kvůli propojení 500 firem působících v kraji s 50 tisíci jihomoravských studentů.

Článek

S aplikací je možné pracovat na počítači, tabletu i mobilním telefonu. Středoškoláci si v ní zřídí účet a vyplní své úspěchy ve vzdělávání i mimoškolních aktivitách. Firmy si díky tomu mohou vybrat brigádníky nebo zaměstnance.

Aplikaci Start iD představil ředitel Jihomoravského centra mezinárodní mobility Miloš Šifalda na Konferenci Moje Budoucnost. „Studenti hledají brigády, praxe, exkurze, pokud možno ve svém oboru. Firmy hledají vhodné zaměstnance a HR manažeři nám říkají, že nejlepší zaměstnanci jsou ti, kteří s jejich firmou mají už nějaký kontakt z minulosti, například z praxe,“ uvedl Šifalda.

Podle něj školy dělají, co mohou, ale často je vše o osobních kontaktech a kapacita ředitelů škol je omezená. „A protože máme rok 2022 a potřebujeme jednoduše propojit 500 firem, jež působí v Jihomoravském kraji, s asi 50.000 studenty, kteří tu studují, vyvinuli jsme na to webovou aplikaci, která to umožní,“ řekl Šifalda.

Středoškoláci na založeném účtu vyplní své úspěchy ve vzdělání i mimo školu a také informace o práci, která by je zajímala. S profilem se pak mohou hlásit na brigády. „Nyní je aplikace spuštěná pro studenty, kteří si mohou vyplňovat své profily. V dalším kroku dostanou přístup zástupci zaměstnavatelů, kteří mohou zveřejňovat nabídky exkurzí, brigád a praxí,“ dodal ředitel Jihomoravského centra mezinárodní mobility.

Reklama

Doporučované