Hlavní obsah

Chrudim by mohla zdarma získat budovu bývalého ředitelství okresní policie

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Krajské ředitelství policie Pardubického kraje nabídlo Chrudimi, že městu bezúplatně převede budovu bývalého okresního ředitelství na Všehrdově náměstí.

Článek

Policie si postavila nové sídlo na okraji areálu bývalého podniku Transporta, objekt v centrum Chrudimi nyní radnice využívá pro ubytování uprchlíků z Ukrajiny. I když není v nejlepším stavu a má vysoké náklady na energie, jeho převzetí by pro město smysl mělo.

„V tuto chvíli tam máme ukrajinskou ubytovnu, doufám, že to nebude navždy. Následně bychom do objektu mohli přesunout některé neziskové a další organizace z budovy v městském parku, který je v dost špatném stavu,“ řekl dnes novinářům starosta František Pilný (ANO). Další možností je přemístit na Všehrdovo náměstí nynější Dům dětí a mládeže a budovu, kde nyní sídlí, přestavět k bytovým účelům.

Protože by město mohlo pětinu dřívější policejní budovy využívat i komerčně, mohly by podle Pilného například v části vzniknout byty pro lékaře a sestry z Chrudimské nemocnice. „Samozřejmě objekt bude potřebovat nějaké opravy a rekonstrukce, třeba kanalizace do Všehrdova náměstí vůbec nefunguje, pouze do ulice Hradištní,“ dodal Pilný.

O převzetí budovy budou rozhodovat zastupitelé města, převod pak musí schválit ještě ministerstvo financí a vláda.

Reklama

Související témata:

Doporučované