Hlavní obsah

Venkovní výstava fotografií v centru Plzně upozorňuje na zelené projekty

Foto: Shutterstock.com/Kornev Andrii, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Venkovní výstava 20 velkoformátových fotografií Zelená je barva Plzně ukazuje příběhy lidí, staveb, dopravních systémů, využití odpadu a dalších projektů, které jsou šetrné k přírodě a životnímu prostředí.

Článek

Výstava začala dnes v centru Plzně a fotografie lidé mohou vidět do 31. března ve Smetanových sadech před Studijní a vědeckou knihovnou. ČTK to řekla mluvčí města Eva Kriegerová.

Zelená, jedna ze čtyř barev města, je pode ní rovněž barvou pro neformální, nepolitické a otevřené sdružení Zelené město spojující Plzeň, městský dopravní podnik, Čistou Plzeň, Plzeňskou teplárenskou, Vodárnu, Škodu Transportation, Prazdroj a kraj. „Spolu i každý zvlášť se snažíme minimalizovat dopady své činnosti na životní prostředí, aktivně podporujeme jeho ochranu a systematicky usilujeme o lepší životní podmínky nás všech. Výstava představuje zajímavé projekty, které tyto cíle naplňují,“ řekl primátor Pavel Šindelář (ODS).

Jde například o projekt zelené střechy v tramvajové vozovně Slovany, spalovnu, tedy zařízení pro energetické využití odpadů ZEVO v Chotíkově u Plzně, síť sběrných dvorů. Patří mezi ně i revitalizace parku za obchodním centrem Plaza, proměny okolí Hrádeckého potoka v Červeném Hrádku nebo městská péče o zeleň, jež obnáší práci ve 26 parcích s 352 hektary trávníků a téměř 9000 metry čtverečními záhonů. Na fotografiích jsou také dvě tisícilitrová akvária ve Vodárně Plzeň s okouny, ploticemi, líny, japonskými kapry a jesetery, které jsou jedním z indikátorů čistoty plzeňské pitné vody.

Každá fotografie má na panelu kromě základní informace také QR kód, který na mobilním telefonu ukáže konkrétní projekt na webu.

Reklama

Doporučované