Hlavní obsah

Národní divadlo pořádá dnes k zahájení sezony program pro veřejnost

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Národní divadlo dnes odpoledne na Střeleckém ostrově v Praze zahájí se svými příznivci a diváky svou 140. sezonu. V programu, který je pro příchozí zdarma, se představí všechny soubory první české scény.

Článek

Návštěvníci se mohou těšit na tvůrčí dílny, taneční i pěvecká vystoupení umělců napříč soubory, besedy s umělci Baletu, Činohry, Opery a Laterny magiky, stánek s nabídkou plakátů, knih a propagačních materiálů Národního divadla, fotokoutek nebo bazárek, do kterého věnovali oblečení umělci ND.

Chybět nebude kapela Základní kameny úrazu, ve které vystupují členové souboru Činohry.

Národní divadlo pro novou sezonu chystá 19 premiér. Do konce října pořádá akci Divadlobraní, díky níž mohou zájemci navštívit představení se slevou 25 procent. Sleva je platná do 30. září a lze ji využít na představení do konce října.

S novou sezonou přichází v Národním divadle částečná proměna uměleckého managementu divadla. Novými uměleckými řediteli Činohry jsou Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský. Novým hudebním ředitelem Opery Národního divadla se stává Robert Jindra. Novým hudebním ředitelem Státní opery bude Andrij Jurkevyč.

Reklama

Související témata:

Doporučované