Hlavní obsah

Kutná Hora chce rozšířit místa k parkování. Do budoucna by mohla zavést zóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Kutná Hora chce rozšířit místa k parkování, nové parkoviště by mohlo vzniknout například v Uhelné ulici. Další možností je rozšířit parkoviště Na Valech, tomu ale brání přilehlý hradební příkop.

Článek

Do budoucna by Kutná Hora mohla také zavést parkovací zóny a mimo jiné tím lidi motivovat, aby se ve městě přihlašovali k trvalému pobytu, řekl ČTK starosta Lukáš Seifert (ODS).

V Uhelné ulici je volný prostor po panelovém domě, který dělníci v roce 2013 zbourali. Sedmipatrový dům z roku 1963 byl trnem v oku hlavně památkářům, podle nichž narušoval historický ráz města. Město chce tento prostor využít k parkování, podle Seiferta tam má vzniknout parkoviště zhruba pro 50 aut.

Případné rozšíření parkoviště v ulici Na Valech brání středověký příkop, podle starosty je však otázkou, nakolik je hodnotný. Město už v minulosti uvažovalo o protažení parkoviště k zastávce autobusů podél hlavní silnice. Zasypání hradebního příkopu a zhutnění a rozšíření parkoviště do příkopu ale tehdy památkáři nedovolili.

Případné parkovací zóny bude podle Seiferta možné zavést až v době, kdy bude ve městě dostatek míst k parkování. Týkat by se to mělo jen některých částí, hlavně centra, přičemž rezidenti by byli zvýhodněni. Vedení města naopak nepočítá se zavedením jedné velké zóny pro celou Kutnou Horu nebo jedné zóny pro centrum a další pro zbytek města. Takové řešení by podle radnice nebylo šťastné.

Reklama

Doporučované