Hlavní obsah

Mnichovo Hradiště dokončuje opravy školky v Mírové ulici, přibyde 24 míst

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Mnichově Hradišti na Mladoboleslavsku dokončují rozsáhlou rekonstrukci mateřské školy v Mírové ulici, opravou prošly čtyři třídy a vznikla nová třída pro 24 dětí.

Článek

Práce by měly být hotové na začátku září. Dokončení komplikoval stavební firmě Marhold nedostatek stavebních materiálů a prudké zvyšování cen. Téměř polovinu ze 40milionové investice pokrylo město z evropských dotací.

Město původně počítalo s dokončením tříd do konce srpna, kvůli problémům s materiálem se práce zbrzdily. Podle starosty Ondřeje Lochmana (Žijeme pro Hradiště) budou mít ale zřejmě jen minimální zpoždění. „V květnu to vypadalo, že díky výpadkům materiálu se rekonstrukce posune o měsíce, to se naštěstí nestalo a řešíme dny,“ uvedl starosta. Děti, které navštěvovaly třídy v náhradních prostorách, se vrátí do budovy školky nejpozději 5. září, nová třída začne fungovat o něco později.

Součástí rekonstrukce byla oprava střechy, výměna oken a zateplení fasády. „Polovina školky je nyní podsklepená, na místě někdejší kuchyně vznikla nová třída, která je s hlavní budovou propojená chodbou, vzniklo zázemí pro pedagogický sbor, budova má nový výtah, fasádu, střechu, v příštích týdnech se školka dočká i nové zahrady,“ řekl za Mnichovo Hradiště Martin Weiss.

Po dokončení úprav na zahradě školky se podle Weisse propojí areál mateřské školy se školou na náměstí a komunitním centrem. Město připravuje demolici objektu bývalé školky, kde má vzniknout park nebo knihovna.

Reklama

Doporučované