Hlavní obsah

Středočeští silničáři budou v létě pokračovat v opravách mostů i důležitých tahů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Středočeští krajští silničáři budou v létě pokračovat v opravách mostů i důležitých tahů, například silnice II/112 v Benešově nebo II/605 v Berouně.

Článek

V letních měsících mají být hotové práce na druhé etapě obchvatu Jesenice u Prahy, pokračují práce na stavbě mostů přes dálnici D10 u Kosmonos a přes dálnici D11 u Mochova. Prázdninové dopravní omezení bude třeba kvůli rekonstrukci silnice v Průhonicích u Prahy a v přilehlé obci Rozkoš, uvedla na dotaz ČTK mluvčí krajské správy a údržby silnic Petra Kučerová.

Od dubna je uzavřený most v Benátkách nad Jizerou, který zajišťuje propojení obou břehů řeky pro veškerou automobilovou dopravu. „Dokončení stavby předpokládáme na konci léta,“ informovala Kučerová. Most postavený v roce 1979 potřebuje opravu některých částí, udělat nové odvodnění, izolace i vozovku. Obnoven bude i úsek silnice od mostu až ke kruhové křižovatce, cena dosáhne téměř 28 milionů korun.

V Kolíně pokračuje oprava Nového mostu, provoz je tam omezený, kompletně průjezdný by měl být v prosinci. Pravá polovina mostu ve směru z Kolína města na Kolín Zálabí je hotová, nyní se opravuje levá polovina. Cena stavby přesáhne 330 milionů korun.

Pro veškerou dopravu zůstává uzavřený most přes železniční trať v Nymburku. Práce na něm začaly v dubnu, nyní pokračují mimo jiné práce na pilířích či kotvení, a také doplňování chybějící výztuže. Oprava vyjde na více než 43 milionů korun. Zprůjezdnění je plánováno do konce letošního listopadu, zcela hotovo by mělo být příští rok v lednu.

Do konce června by měla být hotová rekonstrukce kladenského mostu přes Huťskou ulici spojující centrum města s částí Švermov. Jeho konstrukce byla ve špatném stavu. Oprava včetně nového asfaltového povrchu a nového vybavení mostu vyjde na téměř 19 milionů korun.

V Benešově pokračuje první etapa opravy frekventované silnice II/112 v ulicích Nová Pražská a Čechova. „Jedná se o úplnou uzavírku s objížďkou po dalších silnicích ve městě,“ popsala Kučerová. Konec první etapy by měl být ve druhé polovině června, poté naváže další etapa.

Na silnicích II/605 a III/2365 v Berouně a Králově Dvoře pracují silničáři na několika úsecích, v některých místech je provoz řízený kyvadlově semafory. Termíny pro jednotlivé úseky nejsou přesně určené, protože pod silnicí vede i stará kanalizace, plyn, elektřina, kabely, proto musí stavaři reagovat na aktuální stav místa.

Letos v létě by měla být hotová druhá etapa obchvatu Jesenice a letos na podzim by měl být hotový obchvat Staré Boleslavi. Příští rok na jaře mají skončit práce u Brandýsa nad Labem na obchvatu obce Zápy. Staví se též Severní obchvat Jílového u Prahy, jeho dokončení je naplánované na příští rok v létě.

Na uzavřené silnici mezi Dolními Břežany a Zbraslaví pokračuje budování opěrných zdi. Na konci června bude zbourán most a poté začne výstavba nového.

Reklama

Doporučované