Hlavní obsah

Rock for People Hope nabídne tři desítky hudebních projektů

Foto: Rock for People

Ilustrační foto.

Reklama

V areálu královéhradeckého letiště dnes odpoledne začal festival Rock for People Hope. Během dvou dnů nabídne na třech pódiích tři desítky hudebních projektů a doprovodný program.

Článek

Kapacita areálu a bezpečnostní a hygienická pravidla jsou přizpůsobena aktuálním opatřením ministerstva zdravotnictví.

„Brány Festivalparku se otevřely v 11:00 a první kapela začala hrát okolo 13:00. V areálu je teď asi 1500 lidí, ale návštěvníci stále přicházejí. Vše běží podle plánu,“ řekla Anna Mašátová z pořadatelského týmu. Mašatová.

Headlinery jsou dnes vítěz Eurovision Song Contest, italští Måneskin, švédští rockeři Mando Diao nebo čeští John Wolfhooker. Na programu jsou dnes také Imminence, Redzed, Vanessa a další. V sobotu 14. srpna vystoupí například Missio z Texasu, rocková legenda The Hives nebo nizozemští rockeři De Staat. Více o programu je na webu.

Kromě kapel a interpretů z Česka, Itálie, Švédska, Německa, Francie, Švýcarska, Nizozemska a USA je na programu také vystoupení řečníků, divadelníků, stand up komiků, tanečníků a akrobatů. Prezentovat se budou také neziskové organizace, unikátem je využití vodíkového generátoru H2BASE v pohánění jednoho z pódií, uvedli pořadatelé.

„Na O CO2 JDE stagi budou diskutovat bývalý ministr životního prostředí Martin Bursík i hudebník a vrcholový sportovec Ben Cristovao, talkshow Silný řeči přivítá novináře a politického komentátora Jindřicha Šídla a režiséra a kameramana Markuse Kruga,“ uvedla Mašatová.

Rock for People, který se měl v červnu uskutečnit v Hradci Králové, organizátoři posunuli na 16. až 18. června 2022. Festival se na bývalém vojenském letišti koná od roku 2007, kam ho z kapacitních důvodů přestěhovali z Českého Brodu. V Hradci Králové ho v minulých letech navštěvovalo přes 20.000 příznivců převážně rockové hudby.

Reklama

Doporučované