Hlavní obsah

Serena na French Open končí. Před šlágrem se Šarapovovou odstoupila kvůli zraněné ruce

Americká tenistka Serena Williamsová se odhlásila z probíhajícího Roland Garros, trápí ji zraněná pravá ruka.

Reklama

Článek

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka se v pondělí ráno odhlásila z French Open. Celý tenisový svět přitom napjatě očekával odpolední duel Williamsové s Mariou Šarapovovou.

„Bohužel mě trápí problém s rukou. Právě teď nejsem schopná úplně ideálně podávat. Odstoupit pro mě bylo velice obtížné, protože hrát s Mariou mě baví, její hra mi hodně sedí,” řekla šestatřicetiletá tenistka na tiskové konferenci. Její zranění přišlo během zápasu třetího kola s Němkou Julií Görgesovou.

Williamsová se na grandslamovou scénu vrátila poprvé po Australian Open 2017, poté odešla na mateřskou dovolenou. „Jsem hodně zklamaná, protože jsem kvůli French Open obětovala hodně času s rodinou. Teď zůstanu v Evropě, nechám si ruku vyšetřit a uvidím, jestli budu schopná zahrát si v Anglii,” konstatovala Williamsová.

Dlouholeté rivalky se naposledy potkaly na kurtu na Australian Open v roce 2016, Američanka vyhrála ve dvou setech. Šarapovová svou sokyni naposledy porazila v roce 2004 na Turnaji mistryň. Ruskou hráčku teď ve čtvrtfinále čeká lepší z dvojice Muguruzaová-Curenková.

Reklama

Doporučované