Hlavní obsah

Fotbalová Sparta bude mít nového generálního ředitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Stadion Sparty na Letné. Odsud by majitel a vedení klubu rádi Spartu přestěhovali na Strahov.

Reklama

František Čupr předá od 1. července pozici generálního ředitele AC Sparta Praha Tomáši Křivdovi, dosavadnímu členovi představenstva, informují oficiální stránky mistrovského klubu.

Článek

Sparta zbrojí na obhajobu mistrovského titulu nejen na hřišti. Klub na svých stránkách oznámil velkou personální rošádu. Novým generálním ředitelem klubu se od 1. července stane Tomáš Křivda, který až dosud zodpovídal za komerční úsek.

Místo mu uvolní František Čupr, který, jak Sparta uvádí v oficiálním prohlášení, bude dále reprezentovat klub směrem k fotbalovým strukturám (tedy UEFA, FAČR, Ligová fotbalová asociace).

„V praxi to pro mě bude znamenat, že nebudu součástí běžné denní agendy, která souvisí s chodem klubu. Budu se však intenzivně věnovat povinnostem, které se týkají zastupování Sparty navenek. Budu také trávit čas spoluprací s Tomášem Rosickým a Petrem Hrdličkou při transferových jednáních,“ uvedl Čupr.

Sportovní úsek Sparty dále vede sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Změny ve Spartě přicházejí za situace, kdy klub vede jednání s fotbalovou asociací o stavbě národního stadionu na Strahově.

Majitel Sparty Daniel Křetínský dal najevo, že za čtyři až pět miliard korun tento stadion postaví, pokud FAČR pronajme Spartě pozemek, na kterém nyní stojí zchátralý stadion Evžena Rošického. Sparta by na tomto novém stadionu chtěla hrát své domácí zápasy, a uvolnit tak tradiční Letnou pro jiný developerský rozvoj.

Na valné hromadě FAČR minulý týden ještě za Spartu tento projekt prezentoval dosavadní generální ředitel Čupr.

Křivda už se v minulosti k projektu nového stadionu pro Spartu a reprezentaci také vyjadřoval, naposledy v rozhovoru pro Radiožurnál před několika týdny. Sparta se podle Křivdy bude do roku 2030 z Letné stěhovat pryč – a hlavní variantou je pro ni právě Strahov.

“ V tuto chvíli nejsme v situaci, kdy bychom měli jasně definováno, kde by nový stadion mohl a měl stát. Nejsme v situaci, kdy bychom měli jakákoli povolení. Se znalostí těchto procesů a délky jakékoli stavby v České republice můžeme říct, že horizont rozhodně přesahuje příštích pět let. Pravděpodobně to bude trvat ještě déle," uvedl Křivda.

Reklama

Doporučované