Hlavní obsah

Dům Raheema Sterlinga přepadli lupiči. Jediná vada na anglické kráse

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Anglický křídelní útočník Raheem Sterling narychlo opustil svůj tým kvůli loupeži v jeho londýnském domě.

Reklama

Útočník Chelsea Raheem Sterling se stal druhým hráčem Anglie, který musel v důležité fázi MS v Kataru opustit tým. Teď vycházejí najevo podrobnosti: šlo o přepadení jeho domu, v němž byly děti, a krádež hodinek za 8,5 milionu.

Článek

Opora Anglie Raheem Sterling, který už v Kataru odehrál dvě utkání, se v neděli neobjevil v klíčovém vyřazovacím duelu se Senegalem. Angličané sice vyhráli 3:0, ale okamžitě se rozjely spekulace, co se se Sterlingem stalo.

Teď už to víme. Jak oznámila britská media, křídelní útočník Chelsea narychlo opustil svůj tým, protože dům jeho rodiny v Anglii na jižním okraji Londýna byl přepaden ozbrojenými lupiči. Stalo se tak v okamžiku, kdy byla v domě i jeho snoubenka se třemi malými dětmi. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Anglický trenér Gareth Southgate zprávu potvrdil po nedělní výhře proti Senegalu, která posunula Albion do čtvrtfinále, kde se v sobotu střetne s favorizovanou Francií.

Někdy není fotbal to nejdůležitější a rodina by měla být na prvním místě.
Gareth Southgate

„Budeme muset počkat a uvidíme,“ řekl Southgate televizi ITV poté, co byl dotázán, zda se Sterling vrátí, aby se připojil k týmu v Kataru. „V tuto chvíli je jednoznačně prioritou, aby byl s rodinou, a my jsme ho podpořili. Umožníme mu, aby měl tolik času, kolik potřebuje… Nechci na něj vyvíjet žádný tlak. Někdy není fotbal to nejdůležitější a rodina by měla být na prvním místě,“ řekl Southgate.

Podle svědků byl Sterling zprávou otřesen a ihned se chtěl dostat domů, protože se bál o děti.

Už 30. listopadu se vrátil z Kataru do Spojeného království z nespecifikovaných osobních důvodů obránce Arsenalu Ben White. Absence už dvou důležitých hráčů tak dělá trenéru Southgateovi před kritickým sobotním zápasem s favorizovanou Francií vrásky na čele. Zatím není jasné, kdy a zda vůbec se oba hráči vrátí na šampionát.

I ostatní zvyšují bezpečnost svých domů

Podle listu The Scottish Sun spustila Sterlingova snoubenka Paige Milianová poplach, když byly z domu ukradeny hodinky v hodnotě 300 000 liber (8,5 milionu korun). Policie strávila ve Sterlingově domě poblíž tréninkové základny Chelsea Cobham asi 30 km od centra Londýna několik hodin.

Také ostatní členové anglického týmu začali po této zprávě zvyšovat bezpečnost ve svých domech.

Sterling nastoupil do prvních dvou zápasů Anglie v Kataru, skóroval proti Íránu a absolvoval 68 minut proti Spojeným státům. Anglický trenér na něj na velkých turnajích často spoléhal. Útočník například nastoupil do všech sedmi zápasů Anglie na Euru 2020.

Paradoxní je, že Sterlingovi se něco takového nestalo poprvé. Před dvěma lety byli uvězněni tři lupiči, kteří se zaměřili na řadu domů na severozápadě Anglie, včetně pokusu o vloupání do jeho tehdejšího domu v Cheshire.

Také anglický kapitán Harry Kane spoluhráče podpořil a řekl, že rodina je na prvním místě. „Naše myšlenky jsou s ním a jeho rodinou,“ řekl Kane. „Budeme to muset vzít den za dnem. Jsem si jistý, že Raheem učiní to nejlepší rozhodnutí pro něj a jeho rodinu. To je nejdůležitější. Posíláme mu naše přání a doufáme, že ho uvidíme co nejdříve.“

Sterling se narodil na Jamajce a v pěti letech se i s matkou přestěhoval do Londýna. Svou kariéru začal v Queens Park Rangers, než v roce 2010 podepsal smlouvu s Liverpoolem. V roce 2014 mu byla udělena cena Golden Boy za největší evropský fotbalový talent.

Proč ta puška na noze?

Sterling má na noze vytetovanou pušku M16, za kterou byl kritizován skupinami proti násilí. Sterling jim odpověděl, že tetování má hlubší význam a odkazuje na jeho otce, který byl zabit, když jemu byly dva roky.

V prosinci 2017 hráče mimo tréninkové hřiště Manchesteru City, kde tehdy působil, napadl muž a zasypal ho rasistickými urážkami. O čtyři dny později se usvdčený fotbalový chuligán 29letý Karl Anderson přiznal k rasovému napadení a byl odsouzen k 16 týdnům vězení a pokutě 100 liber. Sterling po útoku za nějaké čtyři hodiny nastoupil k utkání, načež list The Guardian později ocenil jeho odolnost a odvahu.

Anglický útočník byl označen za jednoho ze 100 nejvlivnějších Britů tmavé pleti. V roce 2021 byl také jmenován členem Řádu britského impéria za zásluhy o rasovou rovnost ve sportu.

Čtěte více o MS ve fotbale v Kataru na Sport.cz

MS ve fotbale v letošním roce probíhá v netradičním zimním termínu od 20. listopadu do 18. prosince 2022 v Kataru.

Reklama

Doporučované