Hlavní obsah

Hokejový kvíz: Pamatujete na zlatý hattrick a kdo nejvíc trápil Čechy?

Foto: Profimedia.cz, Profimedia.cz

Hokejový šampionát je za rohem.

Reklama

Náš pravidelný test vašich sportovních znalostí věnujeme tentokrát světovým šampionátům v hokeji. Pochopitelně – už v pátek začíná ten letošní.

Článek

V pátek začíná další světový šampionát v hokeji, český tým do něj vstoupí zápasem proti Slovensku. Připravili jsme pro vás přehledný program, unikátní seriál o historii hokeje a také kvíz, v němž si níže (pod boxem o seriálu Historky z historie hokeje) můžete vyzkoušet svou hokejovou paměť.

Historky z historie hokeje

Foto: Getty Images

.

Seznam Zprávy připravily seriál článků o historii hokejových šampionátů. Kde se rodila hokejová vášeň, kdy byli Češi šampiony? Neznámé historky z dějin tohoto sportu.

1. Kdo je nejlepším střelcem v historii světových šampionátů?
Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia, Profimedia.cz
2. Kdo vyhrál první mistrovství světa?
Foto: Archiv autora
3. Kolikrát se stal Jaromír Jágr světovým šampionem?
Foto: Michl Šula, Seznam Zprávy
4. Šampionát v Německu v roce 2010 byl pro českou reprezentaci unikátní. Samozřejmě především tím, že získala zlato, ale také způsobem, jak to dokázala. Kolikrát budoucí mistři světa na turnaji v Německu prohráli?
5. V 70. letech minulého století byla tehdejší československá reprezentace velmi úspěšná, titul získala v letech 1972, 1976 i 1977. Kde se tato zlatá mistrovství konala?
Foto: ČTK/KRULIŠ Jiří, ČTK
6. Jak se jmenoval střelec gólu, díky kterému Česko završilo takzvaný zlatý hattrick – tedy tři tituly mistrů světa v řadě za sebou – v roce 2001?
Foto: Profimedia.cz
7. A poslední otázka – ve kterých městech se koná světový šampionát v hokeji v letošním roce (začíná v pátek 12. května)?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Související témata:

Doporučované