Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Sex je náš. Tady se točil nejslavnější klip kapely Lucie

Šťastné pondělí: Sex je náš. Tady se točil nejslavnější klip kapely Lucie.Video: Jindřich Šídlo

 

Reklama

Před 30 lety vznikl klip, jaký nemá v dějinách české pop music obdoby. A místo, kde se točil, vypadá vlastně pořád skoro stejně.

Článek

Mohli jsme mít v 90. letech své oblíbené a mimořádně originální kapely: Dunaj, Tata bojs, Psí vojáky, Garáž, Mňágu a Žďorp… Ale objektivně řečeno: Žádná z nich neměla v popularitě nárok na sestavu David Koller - Robert Kodym - PBCH - Michal Dvořák.

Skupina Lucie se po vydání svého prvního megahitu „Oheň“ v roce 1990 stala symbolem dekády, v roce 1995 hrála na Strahově před slavnými Rolling Stones a její úspěch trvá vlastně dodnes.

V roce 1991 vydala své asi nejsilnější album In The Sky a k jednomu z hitů, který se sice oficiálně jmenuje Černí andělé, ale většina fanoušků ho zná pod názvem Sex je náš, natočil videoklip pozdější majitel několika Českých lvů, režisér filmů Amerika nebo Je třeba zabít Sekala Vladimír Michálek.

A my jsme se po 30 letech rozjeli do malého města v Českém ráji, kde legendární klip vznikal. Více se dozvíte v úvodním videu.

Devadesátky jsou součástí Šťastného pondělí, které najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý satirický pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované