Hlavní obsah

Stavbaři dokončili první část obchvatu Jesenice u Prahy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Stavbaři dokončili první část obchvatu Jesenice u Prahy. Na jih od města spojuje okružní křižovatku u Pražského okruhu a silnici na Dolní Břežany. Práce začaly loni v dubnu a včetně výkupu pozemků vyšly na 168,4 milionu korun.

Článek

Nová silnice by měla odvést nadměrnou dopravu z centra téměř desetitisícového města. V dlouhých zácpách tam často čekaly také autobusy hromadné dopravy.

Na dokončenou část ihned navázala druhá etapa, která by měla začínat na okružní křižovatce na silnici II/603. „Stavba obchvatu úzce souvisí s přípravou výstavby středočeské části dálnice D3. Společně s druhou etapou však přispěje tato stavba také významným způsobem ke zklidnění dopravy i v samotné Jesenici u Prahy,“ uvedla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) při dnešním slavnostním otevření první části.

Trasa druhé etapy bude směřovat východním směrem jižně od zástavby Jesenice a na konci se napojí na silnici II/101. Tato etapa vyjde na 127,8 milionu korun a měla by být dokončena do 15 měsíců.

V Jesenici se v minulých letech masivně stavělo. Doprava z města do Prahy je dlouhodobě velmi komplikovaná. Silnici od Benešova do Vestce v dopravních špičkách blokují kolony aut, v nichž často uvíznou také autobusy vezoucí děti do školy a lidi do zaměstnání.

Reklama

Doporučované