Hlavní obsah

V Bohumíně se chystají obnovit provoz městská sportoviště i kino

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na pondělní obnovení provozu po dvouměsíční přestávce se v Bohumíně na Karvinsku připravují městská sportoviště i kino. Fungovat znovu začnou i kroužky v městském domě dětí a mládeže Fontána.

Článek

Všude se budou dodržovat specifická hygienická pravidla. ČTK to řekla mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová. Zařízení musela být uzavřena kvůli opatřením souvisejícím s pandemií nového typu koronaviru.

„Na všech místech bude k dispozici dezinfekce. V kině bude nutné mít roušku. Kinosál je upravený tak, aby se dodržely bezpečné rozestupy a pojal maximálně 100 diváků. K dispozici nebude žádné občerstvení ani šatna,“ řekla Balcarová.

Určitá omezení platí i pro sportoviště. „Cvičící budou moci využít pouze toalety a sprchy budou uzamčené. Při cvičení ale nebudou muset mít sportovci roušku,“ řekla mluvčí.

Dušan Socha z městské společnosti Bospor uvedl, že ve sportovní hale začnou tréninky florbalu a házené. Lidé si v rezervačním systému mohou zarezervovat hřiště na badminton nebo squash, a to buď ve sportovní hale nebo v centru Bosporka.

„Lezecká stěna už bude přístupná pro neomezený počet lidí. Obnovují se i další cvičební aktivity, například kruhový či funkční trénink, step aerobic s posilovací gumou pro začátečníky i pokročilé. Všem doporučujeme, aby se ke cvičení předem přihlásili,“ uvedl Socha.

Balcarová řekla, že kroužky v domě dětí, které měly končit v květnu, potrvají až do června, aby lektoři dětem nucenou přestávku vynahradili. „Netušíme, jak budou děti a rodiče reagovat na to, že začínáme dříve než školy. Jsme připraveni dohnat to, co nám virus zatím vzal. Za to děkujeme především vedoucím našich kroužků, kteří jsou ochotní pomoci,“ uvedl ředitel Fontány Ondřej Veselý. Rodiče dětí budou muset podepsat čestné prohlášení, že jejich dítě nemá žádné příznaky virového infekčního onemocnění.

Reklama

Doporučované