Hlavní obsah

V Králově Dvoře na Berounsku se otevřelo nové testovací místo na covid-19

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Králově Dvoře na Berounsku se otevřelo nové drive-in testovací místo na covid-19. Vzniklo ve spolupráci města a společnosti Anygence, která provozuje testovací místa v Praze, Brně a Ostravě.

Článek

Odběrové místo ve velkokapacitním stanu na nádvoří králodvorského zámku provádí jak PCR, tak antigenní testování včetně kontroly protilátek z kapky krve, informovala dnes ČTK mluvčí radnice Romana Šimková.

Město chtělo zřízením odběrového místa lidem zajistit lepší dostupnost testů, aby nemuseli nikam dojíždět. „Náš velkokapacitní stan je pro testování ideálním místem. Lidé mohou zaparkovat přímo u centra a na testování tak nemusí vystupovat z auta,“ uvedl starosta Petr Vychodil (ODS).

Odběrové místo je otevřeno od pondělí do pátku od 8:30 do 15:30. Poskytuje testování pro samoplátce, firmy a veřejnost i pro indikované lidi na žádanky. Výsledky antigenních testů jsou sdělovány na místě. V případě PCR testu se lidé dozvědí výsledek do 24 hodin po absolvování odběru. Antigenní testování je dvakrát týdně zdarma.

Reklama

Doporučované