Hlavní obsah

V Lysé nad Labem končí oprava ulice Československé armády, nabrala zpoždění

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Lysé nad Labem na Nymbursku končí rekonstrukce, u níž muselo dojít ke změně projektu a stavba se tak opozdila asi o tři měsíce. Hotová by měla být do konce listopadu.

Článek

Ulice Československé armády (ČSA) je součástí severojižního průtahu městem. Město ji opravuje ve spolupráci se Středočeským krajem.

Opravy začaly v loňském roce. „Stavbu zkomplikovala nutná změna projektové dokumentace, stavbaři totiž narazili na špatné podloží, když objevili tekuté písky. Musela se zde proto používat jiná technologie, a tak nastalo asi tříměsíční zpoždění,“ starosta Karel Otava (ČSSD).

Několikrát se musela dokumentace měnit také kvůli jiným sítím, které pod vozovkou vedly, musel se překládat například plyn nebo teplovod. Součástí oprav je i výměna kanalizace i vodovodu, kromě vozovky se opraví také chodníky a vysází nová zeleň.

„Z původně několika milionů jsme se dostali na 20 milionů,“ řekl Otava. Zvýšení nákladů muselo schválit zastupitelstvo. Opravu samotné komunikace hradí Středočeský kraj, který do ní investoval 80 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované