Hlavní obsah

V Praze dnes loď s hudebníky Národního divadla nabídne operní repertoár

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Orchestry Národního divadla (ND) a Státní opery se spolu se sólisty dnes představí na otevřené palubě lodi Bella Bohemia na Vltavě. Během zastávek své plavby nabídnou operní repertoár první české scény.

Článek

Další hudební plavba je plánovaná na 26. června. Program jednotlivých večerů se bude lišit. Loď Bella Bohemia je ekologickým plavidlem na elektrický pohon, jeho provoz tak živou hudební produkci nebude narušovat.

Loď s hudebníky na palubě vypluje z blízkosti Národního divadla a na své první zastávce mezi Střeleckým ostrovem a Kampou začne s hudební produkcí ve 20:00. Po proplutí zdymadlem se vydá k druhému stanovišti – přístavišti u Rašínova nábřeží. Zde se začne hrát zhruba ve 20:50. Posledním místem programu bude Smíchovská náplavka. Sem loď připluje asi ve 21:20.

„Po Vltavě přivezeme to nejlepší z našeho operního repertoáru – těšte se na skvosty například z Prodané nevěsty, Rusalky, ale také Carmen. Praha tak ožije krásnou hudbou,“ uvedl hudební ředitel Opery ND Jaroslav Kyzlink, který se postaral o dnešní program. Zazpívají Alžběta Poláčková, Aleš Briscein nebo Svatopluk Sem.

Záštitu nad akcí převzali ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) a primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib (Piráti). V případě nepříznivého počasí se však akce konat nebudou, upozornili organizátoři.

Reklama

Doporučované