Hlavní obsah

Vybudujte si pravidelný pasivní příjem, ve stáří si poděkujete

Foto: Pexles.com, Andrea Piacquadio

Pravidelný pasivní příjem začněte budovat co nejdříve

Reklama

aktualizováno •

V určitém věku přichází pocit deziluze. Čas strávený v práci nám začne připadat příliš dlouhý, jakkoli nás naše profese naplňuje. Kdo nikdy nesnil o báječném a bezstarostném životě rentiéra?

Článek

Aktivní příjem je skvělý, ale lze toho dosáhnout i jinak. Představte si, že vám každý měsíc na účet přichází peníze, aniž byste museli vyvíjet snahu či časovou investici. Pasivní příjem jsou tedy peníze vznikající z vašich aktiv, která generují další zisk. Jak velký, to záleží zcela na vás.

Jak si vytvořit pasivní příjem?

Mít na účtu volné prostředky a myslet si, že jsme zajištění do budoucna, už dnes neplatí. Inflace, která v červenci činila 3,4 %, nám z nich nenápadně každý rok kus ukrajuje. Pakliže by zůstala na stejné úrovni i další roky, připravila by nás za deset let téměř o třetinu úspor. Po dvaceti letech již o polovinu. Vzhledem k tomu, že lze očekávat další růst cen energií, nájemného, potravin a některých dalších druhů zboží a služeb, může se ke konci letošního roku inflace přiblížit až ke čtyřem procentům. Spořit si v bance nebo doma do šuplíku za této situace představuje velmi snadný způsob, jak zchudnout. Zároveň jediným způsobem, jak se proti této rostoucí inflaci bránit, je naspořené prostředky investovat.

Investovat lze do nemovitostí, do akcií, do dluhopisů, do drahých kovů, zakoupením reklamní plochy (kterou budete dále pronajímat) nebo můžete půjčit své peníze známému, který vám slíbí určitý úrok.
Petr Golka, analytik společnosti RONDA INVEST

Výhody pasivního příjmu netřeba příliš zdůrazňovat. Pokud budete mít dostatečný pasivní příjem, zabezpečíte si rezervy do budoucna, což oceníte především ve stáří, kdy nebudete zcela závislí na důchodu, ale příjmy vám bude generovat investice, kterou jste vytvořili, když jste měli prostředky. Nezanedbatelnou výhodou je, že se vyhnete inflaci.

Foto: Shutterstock.com

Investicí do nemovitosti chybu neuděláte

Ideální je investice do nemovitosti

Při investici do nemovitosti, jejíž cena právě kvůli inflaci poroste, se to vyplatí hned dvakrát. Poprvé ve chvíli, kdy do ní peníze vložíte a začne vám generovat příjmy z pronájmu. Podruhé při zhodnocení investice v podobě vyšší ceny nemovitosti v důsledku zdražování. Jedinou nevýhodou takové investice je administrativa spojená se správou nemovitosti a nutnost mít našetřený dostatečný obnos k tomu, abyste si mohli nemovitost k pronájmu koupit nebo zaplatit ze svého alespoň část a zbytek prostředků si půjčit. A je zcela pochopitelné, že ne každý se může zadlužit kvůli tomu, aby si zajistil pasivní příjem na své stáří.

Vydělávat na nemovitostech můžete i s malými částkami a bez starostí

Pro všechny, kdo nechtějí mít žádné starosti s nákupem nemovitosti a její správou nebo chtějí investovat malé částky, je tady možnost investovat do nemovitostních projektů. Možnost investice do takových projektů nabízí například společnost RONDA INVEST. Celé to funguje tak, že RONDA INVEST po důkladném posouzení půjčí prostředky na projekt, který je zaměřen například na rekonstrukci bytového domu či výstavbu rodinných domů ve vybrané lokalitě. Po určité době je tento projekt zpřístupněn k investování drobným investorům. Výhodou takové investice je, že je vždy zajištěna zástavním právem ke konkrétní nemovitosti, investoři mohou získat výnos až 6 procent ročně a získávají výnosy každý měsíc na svůj účet. Investovat je možné jednoduše online, a to už od tisícovky. V případě investice ve výši minimálně 10 000 korun navíc získáte bonus 500 korun.

Pravidelná investice je chytrá investice

Pro získání co nejvyššího výnosu je důležité investovat pravidelně, byť po menších částkách a ideálně také získané výnosy investovat znovu.

Představte si situaci, kdy budete investovat každý měsíc například tři tisíce korun do investice s čistým výnosem 6 % ročně. V případě, že budete získávat z investice měsíční výnosy a každý takový výnos znovu investujete, pak se za 25 let se dostanete na částku více než dva miliony korun. Pro srovnání – když budete stejnou částku (3000 korun) spořit do šuplíku, po 25 letech se dostanete k 900 000 korunám, tedy ani ne na polovinu toho, co byste mohli získat s dobře investovanými penězi.
Petr Golka
Foto: Ronda

Modelový příklad zhodnocení pravidelné investice ve výši 3000 korun měsíčně s čistým výnosem 6 % p. a., měsíční výplatou výnosů a jejich reinvestováním

Pokud vás možnost investovat do nemovitostních projektů u RONDY INVEST zaujala, můžete si pročíst zkušenosti jejich investorů. Vše potřebné můžete jednoduše zařídit online z domova.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované