Hlavní obsah

Vyrvaný mikrofon. Vyvedení poslance Volného se opět neobešlo bez násilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: twitterový účet poslance Jakuba Michálka, Seznam Zprávy

Poškozený stůl předsedy Poslanecké sněmovny po potyčce s Lubomírem Volným.

Reklama

aktualizováno •

Páteční program Poslanecké sněmovny byl přerušen po dalším incidentu Lubomíra Volného. Vyvádění ze sálu se neobešlo bez potyčky. Ze stolu, u nějž sedí předseda Sněmovny, poslanec vyrval mikrofony.

Článek

Poslanec Lubomír Volný opět poškodil vybavení dolního sálu Parlamentu. Stalo se tak poté, co obstruoval jednání o odvolání radní České televize Hany Lipovské, odmítal odejít z řečniště a musel být vyveden ze sálu za pomoci ochranky.

Během incidentu byla schůze přerušena a vypnut byl i kamerový záznam ze Sněmovny. Z fotografií, které začaly na Twitteru zveřejňovat přímí svědci, vyplývá, že se celý incident neobešel bez fyzické potyčky.

„Práce výtržníka, který znesvětil tradiční místo české demokracie, kde bylo vyhlášeno Československo a československá ústava. Násilím a totalitním metodám nelze ustoupit ani o milimetr,“ napsal poslanec Jakub Michálek (Piráti) k snímku poškozeného stolu předsedy Poslanecké sněmovny.

Během předcházející debaty se Volný a další poslanec z jeho hnutí Marian Bojko pokoušeli zdržet hlasování tím, že se stále dokola hlásili k řečnickému pultu s faktickými poznámkami.

„To je fraška na politickou objednávku,“ prohlásil Volný v jednom ze svých vystoupení. Zdůraznil, že podobně jako nyní Lipovská v minulosti ve volbách kandidovali také jiní členové mediálních rad, například Erazim Kohák, Petr Uhl, Dana Makrlíková nebo Petr Žantovský.

Během jednání si také Volný stěžoval, že mu pirátští poslanci ucpali hlasovací zařízení zmačkanými papírky. Podle několika svědků ze sálu to ale Volný udělal sám.

Reklama

Doporučované