Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Příběh zpackané operace. A poradkyně za všechny peníze

Záhady Josefa Klímy: Finanční poradkyně za všechny peníze – senior tvrdí, že mu vysála konto. Implantát v prsu se jí začal doslova rozkládat, až nakonec doma zkolabovala. Lékaři se brání, že postupovali správně. A glosa právníka a sociologa Jiřího Přibáně.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Ondřej Krupica je 70letý důchodce, který žil až doposud v poklidu v Ivanovicích na Hané. Měl naspořené peníze, a když se seznámil s Ilonou Laštůvkovou, která se mu představila jako finanční poradkyně, souhlasil s nabídkou, že mu úspory zhodnotí. Setkání bude zřejmě do smrti litovat. Kam peníze šly a jak to dopadlo? Příběh zrekonstruovala Marcela Sobotková.

Druhá reportáž pojednává o zpackané operaci. Pro Jarmilu Scheinkönigovou vše začalo v prosinci 2017 pár dní po té, co absolvovala pravidelnou mamologickou prohlídku s tím, že vše je v pořádku. Najednou ji ale začalo pravé prso pobolívat a bylo horké. Vypravila se tedy do Vítkovické nemocnice v Ostravě, kde byl posléze stanoven začínající zánět v prsu. Další vývoj popisuje jako noční můru. Natáčela Petra Majerová.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil právník a sociolog Jiří Přibáň. Ve svém zamyšlení rozvíjí úvahu o tom, jakým způsobem s námi komunikují politici.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované