Hlavní obsah

Nepoznal recesi a chtěl se stát nájemným vrahem. Rezervistu zatkla FBI

Foto: Bumble Dee, Shutterstock.com

FBI zatkla amerického vojáka, který se pokoušel stát nájemným vrahem. Ilustrační snímek.

Reklama

Člen letecké národní gardy v Tennessee Josiah Garcia byl zatčen poté, co odpověděl na on-line inzerát. Nerozpoznal parodickou internetovou stránku, která „hledá“ nájemné vrahy.

Článek

Na inzerát, který nabízel pozici nájemného vraha, zareagoval člen letecké národní gardy Josiah Garcia poprvé v polovině února. Letecká národní garda je rezervní složka amerického letectva.

„Hledám práci, která je dobře placená a souvisí s mými vojenskými zkušenostmi, jako je střelba na označený cíl a jeho zabití. Chci (finančně) podporovat svoje dítě. To, co teď dělám, mě baví, a tato práce je tomu podobná,“ vysvětloval podle britského deníku The Guardian svoje pohnutky potenciálnímu zaměstnavateli.

Netušil ale, že webová stránka RentAHitman.com je jen parodií. Vznikla v roce 2005, aby propagovala firmu zabývající se kybernetickou bezpečností. Tato společnost nikdy nevznikla, provozovatelé webové stránky ale – kvůli jejímu názvu – v průběhu let obdrželi mnoho dotazů na vraždy na objednávku.

Nakonec se proto správce rozhodl web předělat na parodický: vytvořil falešné recenze, vstupní formuláře pro vyžádání služeb i formulář pro zájemce o pozici nájemného vraha. A právě na ten Garcia zareagoval.

Na začátku dubna oslovil amerického vojáka tajný agent FBI, který se vydával za terénního koordinátora společnosti. „Garcia uvedl, že potřebuje peníze a že si myslí, že by byl v zabíjení lidí dobrý díky svým vojenským zkušenostem. Zmínil také, že je vynikající střelec,“ uvedl agent.

Foto: Seznam Zprávy

Webová stránka RentAHitman.com

Společně hovořili také o tom, zda by byl člen letecké národní gardy ochotný mučit lidi a uřezávat jim prsty nebo uši. Odpověď byla kladná. „Na otázku, proč se chce zapojit, pak odpověděl, že se mu práce zdá zajímavá,“ doplnil agent FBI.

Ve středu se proto oba muži znovu setkali v parku. Garcia obdržel fiktivní informace o svém cíli a 2500 dolarů, údajně první ze dvou splátek. Ještě téhož dne byl zatčen.

„Neplánoval jsem nikoho zabít,“ tvrdil agentům. Dodal, že právě dostal pracovní nabídku v lékařském centru v Nashvillu, kterou chtěl přijmout místo toho.

Pokud bude muž uznán vinným, hrozí mu až deset let vězení.

Reklama

Doporučované