Hlavní obsah

Video: Zelenskyj dorazil do blízkosti frontové linie

Bez komentáře: Zelenskyj navštívil vojáky bojující u Bachmutu a ocenil jejich hrdinství.Video: twitter/NOELreports

 

Reklama

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nečekaně přijel do Bachmutu, města, kde se vedou ty nejtvrdší boje.

Článek

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navštívil Bachmut v Doněcké oblasti, informovala jeho kancelář. O město se v posledních měsících vedou nejtvrdší boje z celé fronty.

Prezidentská kancelář zveřejnila fotografie, na nichž si ukrajinští obránci se Zelenským pořizují snímky. Prezident zároveň předal některým z nich vyznamenání. Na sociálních sítích se mezitím objevilo i video z jeho návštěvy.

Návštěva Zelenského na přední linii následuje několik dní poté, co se ruský prezident Vladimir Putin vydal do Mariupolu, který loni na jaře ovládla ruská armáda, shrnuje ČTK.

„Jsem poctěn, že tu dnes mohu být, abych vyznamenal naše hrdiny. Abych jim potřásl rukou a poděkoval jim, že brání suverenitu naší země. Sláva všem, kdo bojují za Ukrajinu!“ uvedl Zelenskyj.

Není to poprvé, kdy se Zelenskyj vydal do blízkosti frontové linie v Bachmutu. Obránce města navštívil už v prosinci minulého roku (psali jsme zde). Od tamních vojáků tehdy dostal podepsanou státní vlajku. Prezident ji následně při své návštěvě v USA předal americkému Kongresu. Více se dočtete zde.

Zelenskyj na twitteru také sdílel videozáznam ze Záporoží, kde ve středu podle ukrajinských představitelů ruská raketa zasáhla panelový dům. Informace o případných obětech nebo raněných z místa zatím nejsou. Více se dočtete zde.

Reklama

Doporučované