Hlavní obsah

Ženská krása a mužská síla. Cheerleading je sport, který vás dostane

Je cheerleading nebezpečný sport? Podívejte se ve videu.Video: Barbora Marková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Skoky, akrobacie, pokřiky a pyramidy ve vzduchu. Cheerleading je na první pohled opravdu netradiční sport. Redakce Slavných se vydala na jeden z jeho tréninků.

Článek

„Cheerleading vznikl dříve na podporu amerického fotbalu a z toho se vyvinul náš sport, který děláme. Je to gymnastika, stavění lidských pyramid, vyhazování lidí do vzduchu a povzbuzování obecenstva,“ prozrazuje trenér družstva Ondřej Polanský.

Před svěřence se Ondřej postavil před třemi lety. Za tu dobu se stihl vyšplhat na pomyslný vrchol, dostal se mezi tři nejlepší trenéry za uplynulý rok. Na vavřínech ale rozhodně neusíná - pořád aktivně závodí a na tréninky chodí spolu s ostatními pilovat sestavy a zlepšovat fyzičku.

„My máme obrovské spektrum činností, které v cheerleadingu děláme. Myslím si, že je to hodně velká všestrannost. Není to jen o fyzické části, je to o flexibilitě, rychlosti a pak i o spiritu, přinášíte energii do soutěžní sestavy,“ dodává.

Hlavní je mít stále na tváři úsměv a vytvořit pocit, že vše je přirozené a nenucené. Jak to mají v týmu rozdělené, aby to tak opravdu vypadalo i při vystoupení?

„Nahoře je flyer nebo top, záleží na tom, jak tomu chceme říkat. Dole je baze, což je většinou kluk, který zvedá  holky,“ popisuje rozložení týmu Adriana Zeithamová.

Důležité je hlavně správné načasování chytnutí flyera. Stačí totiž jedna malá chybička a hrozí zranění. O jak moc nebezpečný sport jde? Podívejte se na úvodní reportáž.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované