Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Fiala na techno, Babiš na Kampu. Konkurence kopíruje STAN

Šťastné pondělí o kampani Starostů.Video: Seznam Zprávy, Profimedia.cz, Shutterstock.com, ČTK, Youtube.com

 

Reklama

Šéf Starostů a nezávislých Vít Rakušan zahájil své turné po zapomenutých regionech, kde se v hospodách snaží bavit s lidmi, kteří jím upřímně pohrdají. Bizarní podívaná? Rozhodně. A proto by to měli okamžitě převzít i ostatní.

Článek

Dramaturgie Rakušanových „Debat bez cenzury“ je celkem jednoduchá: Vicepremiér si na sebe vezme mikinu, ležérně předstoupí před rozvášněný dav a snaží se odpovídat na takové otázky jako například „jste nacisté?“.

Je nám asi všem jasné, že Rakušanovo turné není víc než cynický marketingový tah, kdy zneužíváte publikum složené z lidí, kteří chodili do jiných škol než vy a bydlí na místech, kde je to všechno tak nějak objektivně těžší, a ještě je předhodíte vašim příznivcům, aby se jim mohli z bezpečné vzdálenosti posmívat.
Jindřich Šídlo ve Šťastném pondělí

Na druhou stranu je třeba uznat, že se od přenosů předsedy STAN nedokážeme odtrhnout a ani o nich přestat mluvit. Takže když už nic jiného, ukazuje se, že taková forma kampaně prostě funguje.

O tom, že celý nápad je vlastně skvělý, už se začíná mluvit i mezi politiky konkurenčních stran a hnutí. Třeba Markéta Pekarová Adamová už oprašuje svůj dávný plán hospodského setkávání s lidmi, se kterými sedět v jedné místnosti nikdy nechtěla. Petra Fialu se snaží jeho poradci přesvědčit, že i on by měl vyrazit mimo komfortní voličskou zónu, povolit kravatu a zajít na techno party.

PŘEČTĚTE SI ŠŤASTNÉ SLOVO:

A co Andrej Babiš? Tomu pro podobnou vyhrocenou debatu s jeho nevoliči stačí vyjít do ulic Prahy. Ale my pro něj máme ještě lepší návrh: přijít na debatu do toho nejvíc sluníčkářského místa na světě. Kde a proč by to měl udělat? To a mnoho dalšího se dozvíte od Jindřicha Šídla v dalším díle Šťastného pondělí.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V úterý posíláme satirický newsletter Jindřicha Šídla a jeho týmu. Glosy o aktuálním politickém dění i zákulisní „šeptandu“ nejen o Šťastném pondělí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, XinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované