Hlavní obsah

Šťastný podcast: Ukradené volby a Zemanovo pozorování ježků

Foto: ČTK

Ve Šťastném podcastu jsme přinesli další důkazy o ukradených volbách Jaroslava Bašty a loučili jsme se s „pralesní ligou“ prezidentských kandidátů.

Reklama

Článek

Kdo ukradl dva a půl milionu hlasů z uren a co bude dělat Miloš Zeman v důchodu, na to odpoví Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Na úvod Šťastného podcastu jsme se museli ještě jednou ohlédnout za „ukradenými volbami“, ve kterých dle propočtů analytiků Šťastného pondělí doopravdy zvítězil Jaroslav Bašta se ziskem 47,37 % hlasů. Ve Šťastném podcastu přinášíme další důkazy, že celé volby byly podvod a že se nemáme nechat obalamutit fakty.

„Rozhodně není náhoda, že v Česku volíme dva dny. Takže kde jsou volební lístky v noci z pátku na sobotu? No samozřejmě v urnách ve volebních místnostech. A voliči Jaroslava Bašty, jak víme z průzkumů, chodí volit spíše v pátek, protože jsou nedočkaví, disciplinovaní a nevědí, že volby jsou i v sobotu. Takže já se ptám – kam se v noci ztratily hlasy pro Jaroslava Baštu?“ říká Jindřich Šídlo ve svém dezinformačním módu.

„Ve všech médiích navíc říkali, že bude mnohem vyšší volební účast, než nakonec byla,“ kýve Konstantin Sulimenko, „místo předpokládaných 99 % byla nakonec účast jen asi 68 %. Takže je jasné, že se nějaké hlasy vyhodily. A těch šedesát osm není náhoda, ale výsměch, protože, jak víme, byl Bašta disident.“

A když jsme byli u tématu volebních dezinformací, nemohli jsme opomenout ani naše nejoblíbenější pasáže z výstupu stále ještě současného prezidenta Miloše Zemana v rozhovoru pro Blesk.

„Já jsem si ten rozhovor důkladně prolustrovala a nejvíc mě zaujala část, kdy Zeman vzpomínal, jak na něj v roce 2018 při volbách zaútočila polonahá aktivistka. A on tedy tvrdí, že vzhledem k tomu, že si zaujatě prohlížel její prsa, se neobával, že mu něco provede, a musí ocenit, že ta prsa nejsou úplně špatná,“ popisuje v podcastu Tereza Povolná, expertka na hrozivá vyjádření českých politiků na internetu.

Svou oblíbenou pasáž určil i Ondřej Lasák. „Zeman v tom rozhovoru také popisuje, že bude po odchodu z funkce bydlet v bungalovu a že tam má udělanou takovou prosklenou stěnu – já myslím, že se tomu říká okno – a přes tu prosklenou stěnu bude koukat na smrčky a na ježka,“ říká producent Šťastného pondělí.

Pusťte si aktuální Šťastné pondělí

Celý rozhovor nakonec zhodnotil i Jindřich Šídlo, který upozornil, že za posledních deset let nevynechal snad jediné vyjádření současné hlavy státu. „Já jsem nejdřív vůbec netušil, že nějaký rozhovor je. Pak jsem se na něj podíval a bylo to úplně jako obvykle – pozdrav a pak v druhé větě první lež. A musím říct, že mě se vždycky osobně ty lži dotýkaly, ale teď jsem se vyzenoval do takového stavu, že už je mi úplně jedno, co prezident říká,“ dodává Šídlo s poukazem na to, že Zemanův mandát vyprší už 8. března.

A protože byly minulý týden volby, které kromě vítězů měly i své poražené, rozhodli jsme se s nimi po několika příjemně strávených měsících rozloučit.

Poslední sbohem Tomáši Zimovi, Karlu Divišovi, Marku Hilšerovi, Pavlu Fischerovi a Danuši Nerudové a samozřejmě i spoustu dalších glos uslyšíte ve Šťastném podcastu – pusťte si ho v přehrávači v úvodu článku.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované