Hlavní obsah

Hladoví lvi a jedno čuně. Vlevo dole vyjelo na kampaň generála Pavla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Jan Kordovský, Seznam Zprávy

Volání divočiny. Podle podcasterů asi nejbizarnější zážitek z prezidentské kampaně.

Článek

„Lvi jsou extrémně hladoví, dostanou dneska čtyři muflony najednou,“ pochvaluje si ředitel plzeňské zoo. Jeho zvířecí svěřenci se zrovna chystají předvést před zraky prezidentského kandidáta Petra Pavla.

A také autorů podcastu Vlevo dole, kteří pokračují v sérii svých speciálních epizod z předvolebních kampaní. „Myslela jsem, že nic bizarnějšího než Andreje Babiše, který si do volebního štábu přivedl tygří mládě z cirkusu, už neuvidím. Ale tohle se tomu dost blíží,“ popisuje Lucie Stuchlíková.

Děti tu naštěstí skoro žádné nejsou, osazenstvo akce tvoří prakticky jen generálův tým a pražští novináři. Voliče, který by se dal „ulovit“, aby v sychravém listopadovém dopoledni pohledal. Tým přesto vypadá spokojen – je jasné, že fotky lvů a generála budou okupovat média.

Poslechněte si další předvolební speciál Vlevo dole

Následují žirafy, hroši a později v přilehlé restauraci ještě nečekaný – a nevítaný – doktor „čuně“. Jak se ukázalo, lékař Jaroslav Barták odsouzený za znásilnění se po propuštění z vězení rozhodl vnutit Pavlovi svou podporu. O tu ale nikdo nestojí.

„Tady se ukázala jedna z vlastností Petra Pavla, kdy on za každé situace dokáže zachovat klid. Ta jeho přísná sebekontrola, sebeovládání a disciplína, kdy nikdy nedá najevo žádné emoce, možná někdy působí až trochu děsivě,“ říká Václav Dolejší.

Jak moc jsou političtí reportéři ochotní se pro podcast obětovat? Budou generála lvi z plzeňské zoo volit? A je hrošík lesklý, nebo matný? Další předvolební speciál Vlevo dole si poslechněte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Doporučované