Hlavní obsah

Bistro v areálu Rolava je téměř hotovo, chybí dodělat střechu

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Nové bistro v areálu Rolava v Karlových Varech je téměř hotovo, zbývá jen dodělat střešní krytinu. Občerstvení bude letos provozovat městská organizace KV City Centrum.

Článek

„Od příštího roku chce město najít trvalého provozovatele,“ řekl náměstek primátorky Petr Bursík.

Kvůli nedokončené střeše na stavbě zatím chybějí bleskosvody. Bistro tak ještě nemá souhlas od hasičů. „Nyní čekáme, až stavba dokončí krytinu, udělají se hromosvody a následně bude vydaná revize a stavba bude zkolaudovaná. Dodělalo se gastro a po dohodě s odborem majetku se bude dodělávat bar. Nerezová konstrukce se bude obkládat speciálním dřevem,“ popsal aktuální stav stavby Bursík.

Bistro má nabídnout občerstvení jak návštěvníkům koupaliště a dalších sportovišť, tak i při koncertech nebo v době filmového festivalu, kdy je na Rolavě stanové městečko. Stavba stála zhruba pět milionů korun. Další milion město zaplatilo za gastrovybavení, asi milion bude stát mobiliář.

Kdy začne bistro poskytovat služby, ale zatím není pevně dané. Čeká se na dokončení střechy i dovybavení mobiliářem. KV City Centrum předpokládá, že zde bude pracovat asi šest lidí, kteří zajistí provoz od dopoledne do 21:30.

Reklama

Doporučované