Hlavní obsah

Den v byznysu: Koho „vyhodí“ ze židle krizový manažer a kam míří Sazka

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Plasová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 10. listopadu.

Článek

Nová doba, noví manažeři

Špatná zpráva pro většinu šéfů. V těžších dobách je potřeba přepřáhnout na krizový management. Což je věc, kterou většina „prorůstových“ manažerů neumí. Říká to Filip Černý, jenž přes 20 let pomáhá řídit firmy.

Babišovy nápady se prodraží, řekla rada

Zrušení superhrubé mzdy a zavedení sazeb daně z příjmů 15 a 23 procent navrhované premiérem Andrejem Babišem by znamenalo výpadek daňových příjmů ve výši 88 miliard korun. Z toho by o 58,1 miliardy korun přišel státní rozpočet, o 7,8 miliardy rozpočty krajů a o 22,1 miliardy korun příjmy obcí. Vyplývá to ze studie Národní rozpočtové rady.

Tržby zvednout, náklady výrazně snížit

S několikaletým zpožděním za Slovenskem, Maďarskem a také Rakouskem přechází na systém elektronických dálničních známek i Česko. Od začátku prosince je bude možné koupit s platností na rok 2021. Digitální „revoluce“ přichází po čtvrt století existence nalepovacích známek. Stát na nich ročně utrží přes pět miliard korun, náklady spolykají přes 300 milionů. Teď by se podle plánů měly tržby zvednout a náklady výrazně klesnout.

Plány firem pátého nejbohatšího Čecha

Firmy miliardáře Karla Komárka Sazka Group a KKCG získaly investici od fondů Apollo ve výši 500 milionů eur. Částka podpoří jejich globální expanzi v loteriích a herním průmyslu. Transakce by měla být dokončena příští rok.

Nový partner Sazky, americká společnost Apollo Global Management, může znamenat i vstup loterijní skupiny s kořeny v Česku na burzu. Víc k novému partnerství prozradil Seznam Zprávám generální ředitel Sazky Robert Chvátal. Pusťte si Den v byznysu.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované