Hlavní obsah

Do dvou týdnů zmizí výtluky na I/35 v Pardubickém kraji

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Do dvou týdnů silničáři opraví velké výtluky na silnici I/35 v Pardubickém kraji. Způsobily je zejména teplotní rozdíly. Střídal se déšť a sněžení. Skokově pak narostlo množství nehod, uvedlo hejtmanství v tiskové zprávě.

Článek

„Bohužel se je Ředitelství silnic a dálnic nedařilo v krátké době opravit, a tak jsme byli upozorňováni jak policií, tak samotnými řidiči, kteří zcela logicky nerozeznávají, kdo je vlastníkem komunikace,“ řekl hejtman Martin Netolický (3PK).

Hlavní tah na Moravu spravuje státní organizace Ředitelství silnic a dálnic. Poničená vozovka způsobila větší množství nehod než v jiných letech. Podle policie byly díry ve vozovce hlubší než sedm centimetrů. Policie proto opakovaně vyzvala ŘSD k odstranění závad a urychlení prací.

„V průměru posledních 12 let jsme se od začátku roku do dnešního dne pohybovali v úseku Litomyšl – Moravská Třebová na žádné až pěti dopravních nehodách v souvislosti s výtluky. V letošním roce jich prozatím evidujeme 35, což je opravdu skokový nárůst,“ řekl krajský ředitel policie Jan Ptáček.

Silničáři už na opravách díky lepšímu počasí pracují. Práce dokončí do dvou týdnů. „Každá regionální správa ŘSD by měla mít k dispozici zaměstnance, kteří budou okamžitě reagovat na vzniklý problém, a to jak rychlým označením, tak opravou. Zároveň ŘSD řeší celoroční pohotovost několika obaloven asfaltových směsí tak, aby bylo možné řešit kvalitnější opravy i v zimních měsících,“ dodal Netolický.

Reklama

Doporučované