Hlavní obsah

Tipy na dovolenou v Česku: Kam vyrazit a kde se nejlevněji ubytovat

Foto: Shutterstock.com

Prachovské skály jsou jednou z nejznámějších částí Českého ráje. Ilustrační fotografie.

Reklama

Prázdniny už se přehouply do druhé poloviny. Seznam Zprávy připravily několik tipů, kam ještě vyrazit v České republice a užít si zbytek léta.

Článek

Léto se, přinejmenším pro školáky, dostalo se začátkem srpna do své druhé poloviny, necelý měsíc z prázdnin však stále ještě zbývá. Seznam Zprávy proto připravily přehled cen ubytování i tipy, kam vyrazit.

Za ubytování nejvíce zaplatíte v hlavním městě, kde průměrná cena za noc byla začátkem srpna 2 951 korun. Podle predikce společnosti Data Rhymes by tato částka mohla vystoupat až na 3 214 korun v polovině září. Naopak nejméně při hledání noclehu zatíží peněženku Ústecký kraj, kde byla k 1. 8. průměrná cena 1 720 korun a maximum v druhé polovině září se odhaduje na 1 747 korun.

Redakce také připravila několik více či méně známých tipů, jak strávit zbytek školního volna. Můžete vyzkoušet například ujgurskou restauraci, podívat se na největší sbírku Škodovek na světě, vykoupat se v některém z přírodních koupališť nebo se dozvídat nové věci v interaktivních vzdělávacích zábavních parcích. A bonus navíc: Najdete skrytý odkaz na kultovní divadelní hru, který jsme do popisků schovali?

V mapě si můžete filtrovat kategorie kliknutím na jejich ikonu v legendě.

Reklama

Související témata:

Doporučované